nieuws

Vleesboerderij Boot nationaal kampioen bij Europese vakwedstrijd Confrérie

Vaktechniek 1195

Tijdens het Grand Chapitre op 10 maart zijn er prijzen uitgereikt aan slagers, die meededen aan de internationale slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas – de Nederlandse tak van het van origine Franse Broederschap.

Vleesboerderij Boot nationaal kampioen bij Europese vakwedstrijd Confrérie
Vleesboerderij Boot werd nationaal kampioen in 2018

Naast Duitse, Oostenrijkse, Franse, Belgische en Luxemburgse slagers deden ook Nederlandse slagers mee aan de wedstrijd van de Confrérie.

Winnaars

De 5 internationale prijzen gingen dit jaar naar Duitse deelnemers. In de Nederlandse Nationale prijzen is Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve nationaal Kampioen geworden. Tweede in deze categorie is Waterlant’s Weelde uit Oosthuizen.

Slager Thijs Kuepers uit Nederweert Eind werd Nationaal Kampioen Nederland C en Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk werd Nationaal kampioen Nederland D. Slagerij Janson uit Heusden werd Nationaal Kampioen Nederland E. Ook Ronnie Poeste won de titel Nationaal kampioen Nederland A en wellicht de jongste deelnemer was Julian Horst uit Uddel en hij ontving de Gouden Medaille.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Reageer op dit artikel