nieuws

Wie schrijft zich in voor prestigieuze Gouden Slagersring?

Vaktechniek 1353

De Gouden Slagersring is weer uit de startblokken. De prestigieuze innovatiewedstrijd, georganiseerd door Vleesmagazine in samenwerking met KNS en SVO food, krijgt ook in 2018 weer een vervolg.

Wie schrijft zich in voor prestigieuze Gouden Slagersring?
Deinschrijving voor de Gouden Slagersring is geopend. Wie schuift dit mooie sieraad in 2018 om zijn of haar vinger?

Welke slager weet het meest innovatieve product te bedenken?

SCHRIJF JE HIER IN!

Een deskundige jury, onder wedstrijdleiding van Paul van Trigt,
buigt zich op 14 maart over de inzendingen.

Maarten Wolters, Ron de Kwant en Jacques Rijk  (vlnr) tijdens de keuring van de Gouden Slagersring. Foto’s: Jan Willem Schouten

Innovatieve slagers en slagersleerlingen kunnen hun hart weer ophalen. Vleesmagazine organiseert evenals de voorgaande jaren de wedstrijd om de Gouden Slagersring. De ring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, de vakopleiding SVO food en de Broederschap van de Gouden Slagersring, en wordt al sinds 1953 uitgereikt.

Nathan Burggraaf gooide hoge ogen met sukadebraad

Dit jaar ging de prestigieuze prijs naar de Culemborgse slager Nathan Burggraaf. Hij gooide hoge ogen met zijn Sukadebraad. De jury was vooral onder de indruk van de verschillende toepassingen van het product. Zowel koud als warm te consumeren en lekker als onderdeel van de maaltijd, maar ook als vleeswaar te serveren.

Burggraaf doet geregeld mee aan vakwedstrijden en dat is volgens de 27-jarige ondernemer nooit voor niets. ‘Je leert er altijd van. Vooral ook omdat je feedback krijgt van vakgenoten. Dat is belangrijk om je te kunnen blijven verbeteren.’

Deskundige jury buigt zich over inzendingen

De keuring vindt volgend jaar plaats op woensdag 14 maart bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Nathan Burggraaf (winnaar 2017), Richard den Otter (vakdocent SVO), Dirk Smolders (winnaar Jong Talent 2017), Janine van der Geest (slager in Heemstede) en Jacques Rijk (KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Ook in 2018 staat de wedstrijd open voor jonge deelnemers onder de 25 jaar, die kunnen meedingen naar de Jong Talent-prijs. Paul van Trigt, zelf tweemaal winnaar van de Gouden Slagersring, roept jongeren op deel te nemen aan de wedstrijd. ‘Er is steeds meer interesse onder de jeugd. Dat is een goede ontwikkeling, maar we merken dat ze het soms moeilijk vinden om dat laatste stapje over de drempel te zetten om zich aan te melden’, zegt Van Trigt. ‘Dat is jammer, want ook als je niet wint, brengt een wedstrijd je heel veel.

‘Meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Slagersring is niet eenvoudig. Het bedenken van een innovatief product is moeilijk, maar het maakt je sterker in de markt en voor jongeren staat het goed op het cv.’

In aanmerking voor de Gouden Slagersring komen producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is. Daarnaast moeten de producten goed te verwaarden zijn en uiteraard ook nog lekker smaken.

Inschrijven

* Deelnemers kunnen zich online inschrijven voor de competitie Vakvolwassenen of de Jong Talent-prijs (onder 25) via goudenslagersring.nl
* Inschrijven kan tot 7 maart 2018
* Alle inzendingen worden woensdag 14 maart gekeurd bij SVO in Houten
* De prijsuitreiking is op woensdag 11 april 2018
* Alle deelnemers ontvangen een gedegen juryrapport

Reageer op dit artikel