nieuws

Wildevent Driessen Food: ‘Meer convenience door hoge wildprijzen’

Vaktechniek 2415

Hert en ree is dit jaar weer duurder geworden. Daardoor is convenience een goede optie, vertelt Carlo van Meerten van Driessen Food tijdens het Wildevent, dat gisteren in Bunnik werd gehouden. Hij adviseert bijvoorbeeld om een hertenbiefstuk eens te combineren met een worstje of een hamburger. ‘Of denk eens aan een fazantenworst, of een wildworst met appel en cranberries.’

Wildevent Driessen Food: ‘Meer convenience door hoge wildprijzen’
Foto's: Wendy Noordzij

‘De tijd dat het hele dier wordt afgenomen, is zo goed als voorbij’, zegt Carlo van Meerten van Driessen Food. ‘De vraag naar geproportioneerde delen groeit en we merken dat de standaard delen plaats maken voor de minder courante delen. Bijvoorbeeld fazantdijen in plaats van filets en mooie sukade in plaats van biefstuk.’

Daarnaast merkt hij dat de vraag naar convenience groeit. ‘Veel mensen denken dat wild lastig te bereiden is. Voor deze doelgroep bieden we een nieuwe assortiment sous vide gegaarde producten aan, zoals konijnenbout met mosterd, hazenbout met peperkoek, reebout, gegaarde fazantenfilet, hen & haan, gegaarde hertensucade en wild zwijn to be pulled. Zo kan er zonder stress wild worden verkocht. Het vlees is kant-en-klaar en hoeft alleen nog even kort gebakken te worden.’

Sousvide

Ook biedt het bedrijf wildschotels aan waaraan slagers en koks hun eigen draai kunnen geven. ‘Het sousvide gegaarde vlees kan zo de pan in en men kan naar wens groenten en kruiden en saus toevoegen. Om dat nog gemakkelijker te maken, kan men de gewenste groenten bij ons bestellen, want wij hebben ons eigen gesneden agf-assortiment.’

Room- en geitenboter

Alle genoemde gerechten waren tijdens het Wildevent te proeven. Daarnaast was er ook aandacht voor onder meer wilde paddenstoelen, kaas en boter, zoals de room- en geitenboter van Zuivelbedrijf den Eelder. Deze boter sluit volgens Martijn Beernink van Den Eelder uitstekend aan bij de bereiding van een ambachtelijk stukje wild. ‘Onze boter wordt ambachtelijk gemaakt en bevat geen toevoegingen’, benadrukt hij. ‘We maken boerenkarnemelk en boter is daar een bijproduct van. We hebben ons eigen melkveebedrijf en op ons terrein wordt ook de melk, yoghurt en boter geproduceerd. Zo hebben we alles in eigen hand. En dat is uniek.’

Verder konden bezoekers van het wildevent deelnemen aan het NK gewei-gooien en schieten met een jachtsimulator. In de komende editie van Vleesmagazine besteden we uitgebreid aandacht aan het event.

Lees hier:

Tips over verwerking en bereiding van wild 

Foto's

Reageer op dit artikel