nieuws

Spareribs Trophy 2017 nadert ontknoping

Vaktechniek 51

Welke slager wint de Spareribs Trophy 2017? Dat wordt duidelijk op 26 juni wanneer chefkok Ramon Beuk de Spareribs Trophy uitreikt aan de slager met de winnende spareribs. De prijsuitreiking vindt plaats op het KNS Inspiratiecongres.

Spareribs Trophy 2017 nadert ontknoping
De juryleden, (v.l.n.r.) chef-kok Ramon Beuk, Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food en winnaar van 2016 slager Simon van Schaik. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Ramon Beuk keurde de spareribs samen met de winnaar van 2016 slager Simon van Schaik van de gelijknamige slagerij in Leiden en onderwijsmanager Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food. ‘De kwaliteit was hoog dit jaar en daarom zijn de verschillen bij de geselecteerde spareribs ook heel klein. Het was dan ook een spannende finale!’, aldus juryvoorzitter Ramon Beuk.

Finalisten

Voor de finalisten van de Spareribs Trophy wordt op 26 juni bekend welke slager zich de winnaar mag noemen van 2017. De jury selecteerde in de voorronde de volgende 10 finalisten (in alfabetische volgorde):

Slagerij Peter-Jan van den Broek uit Den Haag
Slagerij Buth uit Ooltgensplaat
Slagerij Christiaanse uit Leidschendam
Gildeslager Goossen uit Rijssen
Keurslager Horst uit Epe
Keurslager Kluijtmans uit Sint-Oedenrode
Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
Slagerij Hein Swolfs uit Goirle
Slagerij Tomassen uit Heel
Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel

Ramon Beuk

Ramon Beuk is naast topchef ook een gepassioneerd ondernemer, schrijver van kookboeken en tv-presentator. Met ruim 20 jaar ervaring is Ramon een inspiratiebron voor velen. Ramon Beuk presenteerde drie seizoenen het kookprogramma Born2Cook. In de jaren erna opende hij een eetcafé, schreef hij een receptencolumn in de Telegraaf maar bracht ook diverse kookboeken uit. Zijn 10e kookboek ‘Lekker beter’ verscheen eerder dit jaar.

Reageer op dit artikel