nieuws

Ontknoping International Young Butchers Competition nadert

Vaktechniek 55

De leden van het IYBC-team (Young Butchers) zijn gisteren de strijd aangegaan voor de International Young Butchers Competition 2017. Vandaag staan de laatste onderdelen op het programma. Dennis de Geijter, Wiebe Merkus en reserve-kandidaat Wessel Starink verdedigen de eer van Nederland in het Oostenrijkse Imst.

Ontknoping International Young Butchers Competition nadert
Dennis de Geijter. Foto: Facebook Lebensmittel Akademie

In Imst strijden landenteams waaronder Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en Nederland samen, om de Europese titel. De laatste jaren gooit Nederland hoge ogen. Vorig jaar verloren Maarten Wolters en Wiebe Mulder nipt van het Zwitserse team, maar individueel wist Wolters de winst wel naar zich toe te halen.

Team

Dit jaar gaan Dennis de Geijter en Wiebe Merkus namens Nederland voor het hoogste treetje. Wessel Starink heeft het hele jaar meegetraind en gaat mee als reservekandidaat. Als het goed is, komt hij dit jaar niet in actie, maar hij zal zeker in 2018 in het Nederlandse team staan.

Onderdelen

De wedstrijd in Oostenrijk om de Europese titel bevat de volgende onderdelen:

Wiebe Merkus.
Foto: Facebook Lebensmittel Akademie

Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
• Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
• Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade (onder voorbehoud)
• Vervaardigen van twee keukenklare producten
• Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
• Het bereiden en presenteren van een verrassingsopdracht

Vanavond wordt bekend wie dit jaar de International Young Butchers Competition wint. Houdt onze website in de gaten voor de uitslag.

Reageer op dit artikel