nieuws

Nederlandse kampioenen tijdens Europese vakwedstrijd Confrérie

Vaktechniek 59

Tijdens het 37e Grand Chapitre op 22 april zijn er de prijzen uitgereikt aan slagers, die meededen aan de internationale slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas – de Nederlandse tak van het van origine Franse Broederschap.

Nederlandse kampioenen tijdens Europese vakwedstrijd Confrérie
Slagerij Keulen uit Nut is Nederlands Kampioen

Naast Duitse, Deense, Oostenrijkse, Franse, Belgische en Luxemburgse deelname mocht de Confrérie zich verheugen op een toegenomen aantal Nederlandse inzendingen.

De grote internationale prijzen gingen dit jaar naar drie Duitse deelnemers. Wellicht dat de Confrérie volgend jaar weer een Nederlandse Europees Kampioen mag kronen.

Nederlandse winnaar

De grote Nederlandse winnaar was Slagerij Keulen uit Nut, die met zijn inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen ontvingen zij de Verbufa Bokaal.

Slagerij Franz Gerritschen uit Zevenaar eindigde op een tweede plaats bij de Verbufa Bokaal. Onlangs werd Gerritschen nog vierde in de wedstrijd om de Gouden Slagersring. Slagerij van Zoggel uit Berlicum ontviong de Epos Bokaal.

Rubriekskampioenen

In de categorie gekookte ham werd Slagerij Zwaard uit De Lier winnaar

Nederland telde dit jaar vier nationale rubriekskampioenen. In de rubriek kant-en-klaar producten zegevierde Ron de Kwant uit Hank. Hij ontving hiervoor de Verstegen Cup. Peter Tap uit Ameide won in de rubriek grillworst en kwam daarmee in aanmerking voor de Degens Cup. Waterlant’s Weelde Natuurvlees uit Oosthuizen werd glansrijk eerste in de categorie Paté en terrine en mocht uit handen van Wim van de Brink van KNS de cup ontvangen. In de categorie gekookte ham werd Slagerij Zwaard uit De Lier winnaar.

In Vleesmagazine 4, die aankomende week op de mat valt, staat een uitgebreid interview met Geertjan Zwaard van Slagerij Zwaard. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een kennismakingsabonnement aan. 

Foto's

Reageer op dit artikel