nieuws

Trefwoorden VIP 2017: Vers, barbecue en korte ketens

Vaktechniek 118

De tweede dag van VIP 2017 start vandaag om 15.00 uur in EXPO Houten. Vleesmagazine bezocht gisteren al de beurs en zet enkele trends op een rij.

Trefwoorden VIP 2017: Vers, barbecue en korte ketens

Vleesvee Integratie Twente toont op de beurs de korte keten van hun vlees. Van fokkerij, slachterij tot distributie, alles heeft het bedrijf in eigen beheer. Ook partijen zoals Heyde Hoeve en Buitenvarken zetten in op een korte transparante keten. De stand van Heyde Hoeve op VIP trekt veel bekijks door twee opvallende gasten. Een Hongaars wolvarken en een Duroc varken liggen er in het stro. Zij zijn onderdeel van de LUCY foodtruck met inkijkstal van kunstenaar Koen Vanmechelen. De gedachte hierachter is dat mensen zien wat ze eten. ‘Voer voor het brein, laat u niets voorkauwen.’

Barbecue

Op het barbecueplein op de VIP zijn er verschillende barbecues te bewonderen. De Big Green Egg, Ofyr en de Swing Grill van De Jager. Koken op hout demonstreert haar cederhouten planken om mee te koken. Door vlees, vis of groente op de planken te bereiden (in de oven, of op de barbecue), trekt de geur en smaak van het ceder in het product. Geïnteresseerden mogen een proefplankje mee naar huis nemen om het concept uit te proberen.

Vers

De stand van Epos is niet te missen op de beurs. De grote kas trekt nieuwsgierige bezoekers naar binnen. Epos demonstreert een nieuwe premium lijn onder het label Epos Sensation op VIP. Deze lijn bestaat uit verschillende soorten verse pesto’s en tapenades. Aan de ontwikkeling van verse marinades wordt gewerkt. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse ingrediënten. ‘Bezoekers van de stand reageren erg positief op onze nieuwe lijn’, vertelt Attsje Wassink van Epos.

Bresc demonstreert in een workshop haar koelverse knoflook en kruiden op de beurs. ‘Het is geen vers, maar wel het allerbeste alternatief’, vertelt kok Paul Driehuis. ‘Aan onze producten zijn geen geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd.’ Tijdens de demonstratie maakt Bresc in korte tijd drie verschillende soorten kip kerrie salades.

Workshop Jörgen Raymann

Jörgen Raymann en zijn vrouw Sheila laten op VIP zien hoe makkelijk en lekker het is om zelf te koken. Het koken wordt in Suriname er met de paplepel ingegoten bij kinderen. Tijdens de workshop pikt Raymann enkele hulpjes uit het publiek die zelf aangegeven geen keukenprins(es) te zijn. Samen met Sheila maken zij kip met knoflook en nasi. Raymann begeleidt de workshop met leuke anekdotes uit zijn eigen leven. Daarnaast raadt Raymann het publiek aan om de boodschappen te halen bij speciaalzaken en niet bij de supermarkt. Deze mededeling kon rekenen op een bevestigend applaus van de toehoorders.

VIP

De VIP is vandaag geopend van 15.00 tot en met 22.00 uur.

17.00 uur: Demonstratie MoneyTronic
18.15 – 19.00 uur: Masterclass Jörgen Raymann
19.15 uur: Demonstratie Bresc
20.15 – 21.00 uur: Masterclass Jörgen Raymann

Reageer op dit artikel