nieuws

Nieuwe Parmaham-specialist Gelderblom Slagerij Hilligersberg ‘zeer vereerd’

Vaktechniek 71

Slagerij Gelderblom Hilligersberg is door het consorzio del prosciutto di Parma benoemd tot Parmaham-specialist.

Nieuwe Parmaham-specialist Gelderblom Slagerij Hilligersberg ‘zeer vereerd’

Dominique Melis zegt zeer vereerd te zijn met de erkenning uit Italië. Al was het wel een grote verrassing. ‘Opeens kreeg ik een mailtje en een telefoontje van het consortium met de vraag of ik Parma-specialist wilde worden’, blikt hij terug. ‘Ik verwachte dat het weer zo’n ‘dertien uit een dozijn’-reclamestuntje zou zijn. ‘Prima, zet mij er maar bij en als je ergens hulp bij nodig hebt, laat het maar weten’, was mijn antwoord. ‘Handel het verder maar af met mijn bedrijfsleider.’ Vervolgens hebben ze mijn bedrijfsleider opgebeld en gevraagd waarom de ondernemer er niet zo serieus mee om ging, want we waren immers eervol verkozen en niet zo maar. Toen pas besefte ik dat het om een speciaal predicaat ging, waarvan dit jaar maar zes winkels een bekroning hebben gekregen. We bleken er zelf geen invloed op te hebben. Het consorzio del prosciutto di Parma zoekt zelf de representatieve winkels uit, waar zij zelf ook hun naam aan willen verlenen. Vervolgens toetsen ze zelf de winkels op kwaliteit en kennis met de mysterieshoppers. Na nog verder informeren bleken er slechts 20 Parmaham specialisten in Nederland te zijn, en nog geen 300 wereldwijd.’

Eer

parma set 2-28De eer en de beloning zit voor Melis persoonlijk in het gegeven dat het eigenlijk een complete verrassing was. ‘Wij steken veel tijd in ontwikkeling en scholing bij onze medewerkers. Dit doen we vanuit de basis, omdat we dat zelf ook erg leuk vinden. Mijn visie is dat je altijd de beste moet willen zijn, als je de beste spullen verkoopt, dan is het elders altijd minder. Maar dat moet wel in een totaalplaatje gezien worden, dus in onze hele bedrijfsvoering doen we het uiterste om dit te bewerkstelligen. Een beloning op je werk en inzet, zonder dat je het in de gaten hebt wordt je door anderen gekeurd en bekroond. Ik zie het als een groot compliment dat ook het consortium ons plaatst bij de betere slagerijen, waarbij zij hun merk aan willen verlenen. Ondanks een wat moeizame start heb ik vanzelfsprekend mijn welgemeende excuses aangeboden voor het enorme misverstand. Wij zijn trots en vereerd en dat zullen we ook gaan uitstralen naar de consument. We zullen ze laten zien dat wij een waardig specialist zijn.’

Andere nieuwe specialisten

Op 20 en 21 februari zijn opnieuw 6 verswinkels verkozen tot Parmahamspecialist. Naast Slagerij Gelderblom Hilligersberg zijn; Bood Heemstede, Keurslagers Warmenhoven Wateringen, Van der Zande Halsteren, Gilissen Vlissingen, en Valk Versmarkt in Voorschoten, toegevoegd aan de lijst met specialisten.

parma set 2-36    parma set 2-35

Reageer op dit artikel