nieuws

Genomineerden Gouden Slagersring 2017 bekend

Vaktechniek 157

De genomineerden voor de prestigieuze Gouden Slagersring zijn bekend. Een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, heeft uit de 63 inzendingen 5 genomineerden geselecteerd. De Gouden Slagersring wordt uitgereikt aan een slager die het meest vernieuwende product heeft bedacht.

Genomineerden Gouden Slagersring 2017 bekend
vlnr Maarten Wolters, Ron de Kwant en Jacques Rijk tijdens de keuring van de Gouden Slagersring. Foto's: Jan Willem Schouten

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt.

In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.

Er zijn in totaal slechts vijf genomineerden die meedingen naar de hoofdprijs: de Gouden Slagersring. Daarnaast wordt er nog een prijs uitgereikt aan één van de drie genomineerden in de Jong Talenten-wedstrijd (deelnemers jonger dan 25 jaar).

Genomineerden Gouden Slagersring

De volgende vijf slagers, hier onder genoemd in alfabetische volgorde, zijn genomineerd voor de Gouden Slagersring:

1. Theo Beerens, Slagerij Beerens, Eindhoven.
2. Nathan Burggraaf, Burggraaf keurslager, Culemborg.
3. Franz Gerritschen, Slagerij Worstmakerij Gerritschen, Zevenaar.
4. Hans de Goeij, Gildeslager De Goeij, Vianen.
5. Jilles Kramer, Slagerij Jilles Kramer, Broek op Langedijk.

Genomineerden Jong Talenten

De jury nomineerde drie jonge slagers (onder 25 jaar) voor de Jong Talenten-prijs. In alfabetische volgorde zijn de genomineerden:

1. Michael Da Costa Goncalo, Rotterdam. Werkzaam bij Speciaalslager René van Schaik, Nieuwerkerk aan de IJssel, SVO Rijswijk.
2. Dirk Smolders, Middelbeers. Werkzaam bij Slagerij Smolders Middelbeers, SVO Best.
3. Mick Vreeburg, Den Haag. Werkzaam bij Slagerij Vreeburg Voorburg, SVO Rijswijk.

‘Welke slager je ook spreekt, die Gouden ring, die willen ze een keer winnen’, zegt wedstrijdleider Paul van Trigt. ‘Dit is dan ook een van de mooiste wedstrijden die in onze branche wordt gehouden. Wat een hele mooie ontwikkeling is, is dat het aantal SVO-studenten dat heeft deelgenomen, is gestegen. De jonge generatie komt er aan.’ De juryleden hadden ruim zes uur nodig om de genomineerde producten te selecteren. De jury bestaat dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Wie uiteindelijk de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven, wordt dinsdagavond 4 april bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens een feestelijk evenement bij SVO Vakopleiding Food in Houten. Deze uitreiking staat in het teken van creativiteit en innovatie met oog voor gezondheid.

Lees al het nieuws rondom de Gouden Slagersring op goudenslagersring.nl.

Reageer op dit artikel