nieuws

Vijftig deelnemers strijden voor de Gouden Slagersring

Vaktechniek 74

De inschrijving voor de Gouden Slagersring is officieel gesloten. Vijftig kandidaten binden de strijd aan met 63 producten.

Vijftig deelnemers strijden voor de Gouden Slagersring
Ron de Kwant (midden) won in 2016 de Gouden Slagersring. Ook was hij bijna winnaar van de Gouden Gehaktbal. Op de foto wordt hij geflankeerd door culinair vakman Paul van Trigt en Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine. Foto: Feike Faase

Onder de kandidaten bevinden zich tien jongeren die deelnemen aan de categorie Jong Talent. De overige veertig deelnemers gaan strijden om de Gouden Slagersring. Winnaar van de wedstrijd krijgt een gouden ring en wordt lid van de Broederschap.

Aanstaande donderdag 16 maart vindt de keuring van de producten plaats bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Die dag buigt een zeer deskundige jury zich over de inzendingen. De jury bestaat dit keer uit Ron de Kwant (winnaar 2016), Richard den Otter (vakdocent SVO), Maarten Wolters (Young Butchers), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Jacques Rijk (KNS) en de Belgische topslager Luc de Laet. De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap.

Prijsuitreiking

De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op dinsdag 4 april, tijdens een evenement in het gebouw van de SVO in Houten. Tijdens deze bijeenkomst verzorgt onder andere de Antwerpse topslager Luc de Laet een workshop. Meer informatie over dit feestelijke en vooral leerzame evenement volgt binnenkort.

Wedstrijd

De Gouden Slagersring is een unieke vakwedstrijd, die al sinds 1953 bestaat. De wedstrijd wordt georganiseerd door Vleesmagazine (Vakmedianet) in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring, KNS en SVO vakopleiding food.

In 2017 staat de wedstrijd in het teken van innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben. Alle wedstrijdproducten worden beoordeeld op de volgende punten:

• Innovatieve waarde
• Economische waarde
• Productkwaliteit (uitwendig aanzien, geur en smaak, samenstelling en consistentie)

Reageer op dit artikel