blog

Wild van barbecuen

Vaktechniek 375

Slagers hebben de afgelopen maanden niets te klagen gehad wat betreft het barbecueweer. Vele weken achter elkaar was het droog, en niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks, waardoor de barbecue nog vaker uit de schuur werd gehaald. Bij sommigen bleef hij zelfs de hele zomer buiten staan. Ook als ik nu naar de voorspellingen kijk, zit er nog een mooie tijd aan te komen.

Wild van barbecuen

Het klinkt misschien een beetje raar, maar na ruim vijftien weken prachtig zomerweer ben ik toch wel een beetje uitgekeken op de spiesjes en de barbecueworstjes. Van mij mogen deze worsten nu wel ingewisseld worden voor een goede rookworst, die je natuurlijk ook zelf kunt gaan roken op de barbecue. Aankomende maand wordt een mooie overgangsmaand bij onze catering, denk ik: de één aan de barbecue, de ander aan een stamppotbuffet. Zo schuiven we van de zomer de herfst in.

En zo rollen we ook weer bijna het wildseizoen in. Veel mensen zijn eigenlijk niet heel erg bekend met wild. Ze denken al snel dat ze het niet lekker zullen vinden. Misschien kunnen we deze klanten verleiden met wild voor op de barbecue. Nu de meeste Nederlanders de barbecue toch nog in de tuin hebben staan, is het een goed idee om ook eens een stuk wild te adviseren. Net als alle andere vleessoorten is ook dit zeer geschikt. Probeer in plaats van een hele kip eens een fazant, of neem eens een mooie hertenrack.

Zo verras je de fervente barbecuers in je klantenkring en heb je tevens een nieuwe kans om wild aan de man te brengen.

Reageer op dit artikel