blog

Klaar met barbecuen

Vaktechniek 673

Dit jaar hebben we het voor elkaar: eindelijk weer mooi weer in het voorjaar. Al voor de vakantietijd hebben we veel barbecuevlees kunnen verkopen, wat de afgelopen jaren wel eens minder is geweest. Vaak was het doordeweeks prachtig weer, maar op het moment dat ‘s weekends de bbq aan moest, kwam de regen met bakken uit de lucht.

Klaar met barbecuen

Dat de consument al flink aan het barbecuen is gegaan, hebben we wel gemerkt. Maar omdat we al zo vroeg zijn begonnen met barbecuen dit jaar, heeft de klant natuurlijk niet de hele zomer ook nog zin om twee keer per week de barbecue aan te steken. Ik moet er zelf ook niet aan denken om iedere dag van de zomer twee speklappen, drie satés, een hamburger en een pond rundvleessalade met een heel stokbrood weg te eten.

Dit vraagt dus om andere zomerse producten in de toonbank.

Omdat met het warme zomerse weer de klant meestal niet heel veel zin heeft om lang in de keuken te staan, is de vraag naar kant-en-klare producten en vlugklaarproducten dus ook veel groter in deze maanden. Daarom zijn we bijvoorbeeld begonnen met het verkopen van diverse soorten maaltijdsalades, wat als je het mij vraagt echt een lekkere maaltijd is voor de zomeravond. Mijn favoriet is de versie met Roseval-aardappellen, rucola en chorizo. Vanaf het begin af aan loopt deze salade als een trein met het warme weer.

Ook de kleine pitashoarmabroodjes doen het deze zomer goed bij ons. Lekker gevuld met bijvoorbeeld gegaarde shoarma of kipreepjes en een lekker sausje; ze hoeven alleen nog een paar minuutjes in de oven om weer warm te worden. Met wat rauwkost erbij heb je snel een heerlijke en volwaardige maaltijd. Zo zit de klant binnen 8 minuten buiten te genieten van een lekkere maaltijd en mooi weer.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne vakantie

Leestip: Barbecue trend: Groot vlees blijft populair

Reageer op dit artikel