nieuws

Het Expertisecentrum organiseert seminar hybride vleesproducten

Strategie 218

Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht organiseert op maandag 4 februari een seminar met als thema ‘hybride vleesproducten’. Tijdens dit seminar wordt stil gestaan bij de mogelijkheden van vlees en plantaardig en hoe je als slager/vakman kan inspringen op de discussie over vlees als voedingsmiddel.

Het Expertisecentrum organiseert seminar hybride vleesproducten

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman?

Actuele vragen die tijdens dit seminar aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

Presentaties en demonstraties

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

Programma

13.30 uur Inloop en koffie

14.00 uur Introductie

14.10 uur Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s:
Vlees, de stand van zaken
Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?
Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.
Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?

16.00 uur Pauze

16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos.

18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum).

19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO

ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van het Expertisecentrum.

Reageer op dit artikel