nieuws

Jellema’s slagerijen organiseren BBQ Event met Beter Leven vlees

Strategie 1981

Jellema’s slagerijen organiseren op zaterdag 26 mei een BBQ Contest. Dit is het eerste grootschalige openbare BBQ-Event waar aandacht voor BBQ-technieken en kwaliteit samen gaat met vlees van diervriendelijker gehouden dieren. ‘Een logische keuze’, vindt slager Gerrit Klement, ‘genieten kan alleen met kwaliteitsvlees en daar hoort aandacht voor de leefomstandigheden van dieren bij’.

Jellema’s slagerijen organiseren BBQ Event met Beter Leven vlees
Archief Vleesmagazine

Slagerij Jellema heeft vestigingen in Klazinaveen en Emmen en verkocht als eerste slager van Nederland vorig jaar varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van het merk Wroet. Inmiddels verkoopt slagerij Jellema ook kip en rundvlees met respectievelijk 1 en 3 sterren van het Beter Leven keurmerk. Dit gehele assortiment vormt de basis voor het BBQ Event op zaterdag 26 mei. Daarmee is dit het eerste openbare BBQ Event met enkel en alleen vlees van diervriendelijker gehouden dieren.

Certificering slagerijen

Jellema’s Slagerijen hebben actief meegewerkt aan een nieuwe methode voor het certificeren van slagerijen in samenwerking met Stichting Beter Leven, Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en het netwerk MeatNL. De ondernemers Gerrit en Paul Klement hebben gekozen om al het varkens-, kippen- en rundvlees te betrekken van veehouders die diervriendelijker produceren. Ze steunen zo veehouders die extra inspanningen leveren en de dieren houden volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Voor de slager betekende dit het in kaart brengen van alle vleesartikelen, dus vers vlees, vleeswaren, maaltijden en broodjes met kip, rund- en varkensvlees en deze vervangen door vlees met het Beter Leven keurmerk. Het vergde heel wat aanpassingen, zoals het afscheid nemen van leveranciers, het zoeken van nieuwe leveranciers, het schrappen van producten en het meer zelf maken van vleeswaren.

Keurslager Jellema ontvangt als eerste slagerij Beter Leven keurmerk

Keurslager Jellema ontvangt als eerste slagerij Beter Leven keurmerk

Onaangekondigde controles

Het keurmerk Beter Leven voor slagerijen houdt ook in dat jaarlijks onaangekondigde controles worden uitgevoerd, waarbij wordt gekeken naar voorraden, inkoopfacturen en of de ingekochte producten daadwerkelijk altijd het Beter Leven keurmerk hebben. Voor de consument biedt dit een extra zekerheid dat het vlees van slagers met het Beter Leven keurmerk daadwerkelijk afkomstig is van diervriendelijker gehouden dieren.

BBQ Event

Het BBQ Event is op 26 mei en begint om 12:00 in Klazienaveen. Het event wordt officieel geopend door gedeputeerde Henk Jumelet van provincie Drenthe.

Meer lezen over barbecue? Bekijk dan snel ons BBQ-dossier.

Reageer op dit artikel