nieuws

Meerdere slagerijen sluiten net voor Pasen definitief deuren

Strategie 2108

Net voor Pasen hebben diverse slagerijen de deuren definitief gesloten. De eigenaren van Huzur Market in Eindhoven, Slagerij De Ridder in Zaandam en Scharrelslagerij Zwetsloot in Kamerik hebben allen besloten hun activiteiten voorgoed te staken.

Meerdere slagerijen sluiten net voor Pasen definitief deuren
Slagerij Zwetsloot in Kamerik is net voor Pasen gesloten. Foto: Google Streetview

Huzur Market was volgens het Eindhovens Dagblad dertig jaar geleden de eerste slagerij in Eindhoven, waar klanten terecht konden voor halalvlees. De Turkse winkel aan de Wattstraat in Woensel-West was zaterdag 31 maart voor de laatste keer geopend. Slager Duran Kara heeft zijn zaak gesloten, omdat hij volgens het regionale dagblad ‘toe is aan rust en een beetje wil genieten’. ‘Het slagersvak is mooi, maar fysiek zwaar, en mijn werkweek bestaat uit zes lange dagen. Regelmatig op zondag ook’, citeert het Eindhovens Dagblad hem.

102 jaar

Waar Huzur Market na drie decennia sluit, stopt Slagerij De Ridder er na 102 jaar (!) mee. De Orkaan Zaans Nieuws meldt dat het pand aan de Zuiddijk 97 in Zaandam op Funda te koop wordt aangeboden als ‘winkelpand met woonruimte’. De nieuwssite meldt verder dat de makelaar aangeeft dat het pand ook de mogelijkheid biedt er appartementen in te ontwikkelen. De Orkaan schrijft dat Wim Stuifbergen, die de slagerij in 2004 overnam van de derde generatie De Ridder (Hans de Ridder, red.), aangeeft ‘dat zijn gezondheid het niet toelaat om nog veel langer door te werken’. Wel zou de slager ‘voorzichtig de mogelijkheid openhouden dat de slagerij wordt overgenomen’.

Geen opvolging

Ook voor Scharrelslagerij Zwetsloot in Kamerik was Paaszaterdag de laatste dag dat Gerard en Greet Zwetsloot hun zaak geopend hadden. In de Buurt Woerden meldt dat de eigenaren geen opvolging hebben gevonden. Het echtpaar Zwetsloot hoopt – zo stelt de website – ‘na jaren hard werken van zijn vrijheid te mogen genieten’. ‘Hoewel we het meerdere keren uitgesteld hebben, wordt het nu toch echt tijd om te stoppen met werken. Het slagersvak is vrij zwaar en we worden er niet jonger op. Bovendien willen we andere dingen doen’, tekende het AD op uit de mond van Gerard Zwetsloot. Hij en zijn echtgenote heten klanten en andere belangstellenden op zaterdag 7 april tussen 14.00 en 18.00 uur van harte welkom aan de Mijzijde 70 voor een afscheidsreceptie met een hapje en een drankje.

 

Foto's

Reageer op dit artikel