nieuws

‘Veilen overtollige voorraden en machines in december neemt toe’

Strategie 1421

Stellingen vol producten die niet meer worden gebruikt. Overtollige machines die stilstaan, omdat het productieproces wordt aangepast. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor deze voorraden en machines voor het einde van het jaar van de balans af te halen door ze te veilen. Dat stelt Troostwijk Veilingen.

‘Veilen overtollige voorraden en machines in december neemt toe’
Foto: Troostwijk Veilingen

Een veiling levert niet alleen middelen op om volgend jaar te kunnen herinvesteren, maar is ook efficiënt, want het tijdrovende voorraadtellen wordt een stuk eenvoudiger.

Goed nieuws

Veilingmeester Frank Adam van Troostwijk Veilingen ziet het elk jaar toenemen: ‘In de decembermaand bieden steeds meer bedrijven uit binnen- en buitenland goederen en machines aan die overtollig zijn of worden vervangen door nieuwe investeringen.’ Dat is goed nieuws voor ondernemingen die op zoek zijn naar machines ter uitbreiding of om een nieuw product te testen. En voor bedrijven die tegen een scherpe prijs goederen willen hebben. Vaak gaat het om keurig opgeslagen materialen en goed onderhouden machines die voor de nieuwe eigenaar zeker nog van waarde zijn. Volgens Frank Adam levert het meer op dan alleen ruimte op de balans: ‘Dagelijks verkopen we duizenden objecten. Dit levert niet alleen financiële en magazijnruimte op, maar zorgt er ook voor dat deze goederen onderdeel worden van de kringloop economie.’

Financieel schoon schip

Volgens Frank Adam gebeurt het vaak dat bij het tijdrovende balans-tellen toch meer goederen worden geteld dan in eerste instantie gedacht. En stilstaande machines blijken, ook als ze niet meer op de balans staan, meer waarde te vertegenwoordigen dan ingeschat. Op tijd financieel schoon schip maken is daarom belangrijk. Bedrijven wachten daar meestal te lang mee en schuiven het probleem door naar volgend jaar. Frank Adam: ‘Wij adviseren dan ook om nu nog snel in actie te komen of er begin volgend jaar voor te zorgen dat precies in beeld is wat overtollig is, dit te laten taxeren en vervolgens de verkoop ervan, bijvoorbeeld via een veiling, in gang te zetten.’

Verzilveren

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business-to-businessveilinghuis. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar.

Troostwijk Veilingen veilt per jaar zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, hout en bouw. Opvallende recente veilingen zijn die van Circus Renz, V&D, militaria (bijvoorbeeld de tank uit de film ‘Fury’), FrieslandCampina en Imtech. Het bedrijf heeft vestigingen in 16 landen en kopers in 127 landen.

Voor meer informatie: www.troostwijkveilingen.nl

Reageer op dit artikel