nieuws

Crowdbutching wil consument leren om geitenvlees te eten

Strategie 279

Crowdbutching.com, het online platform voor de verkoop van eerlijk en traceerbaar vlees, lanceert aanstaande vrijdag samen met Michelin chef Joris Bijdendijk koopeengeit.nl. Het bedrijf achter onder meer koopeenkoe.nl wil de Nederlandse consument aanleren om geitenvlees te eten.

Crowdbutching wil consument leren om geitenvlees te eten
Foto's: Crowdbutching

Nederlandse boeren beschikken over 320.000 melkgeiten voor de productie van o.a. geitenkaas. Om melk te blijven geven moeten de geiten jonkies krijgen. Doordat de geboren bokjes geen melk geven zitten de boeren jaarlijks met ruim 60.000 overtollige bokjes. De dieren worden nu naar het buitenland geëxporteerd waar het als delicatesse wordt gegeten.

Pakket geitenvlees inclusief recepten

Michelin chef Joris Bijdendijk

Crowdbutching.com gaat het geitenvlees nu ook in Nederland verkopen. Samen met chef Joris Bijdendijk is er een pakket geitenvlees inclusief recepten samengesteld. Via de website koopeengeit.nl kunnen klanten een deel van een geit kopen. Een pakket van 3,5 kilo kost € 79,95. Bij elk stuk vlees heeft Joris Bijdendijk een recept ontwikkeld.

Duurzaam vlees

Uit onderzoek onder bijna 1400 klanten blijkt dat bij het kopen van vlees de traceerbaarheid van het vlees voor hen het belangrijkst is, gevolgd door het betere leven dat de dieren hebben gehad en het feit dat ze van kop tot staart worden gebruikt. Bij koopeengeit.nl worden de bokken van kop tot staart gebruikt, groeien ze op bij een goede boer en is het volledige proces traceerbaar.

Over Crowdbutching

Crowdbutching.com is in 2014 opgericht. Het komt voort uit Boerderij Lindenhoff dat al 40 jaar bezig is met goede voeding. De eigen slagerij verkoopt via de websites koopeenkoe.nl, koopeenvarken.nl en koopeenkip.nl duurzaam en traceerbaar vlees van hoge kwaliteit.

Steeds meer mensen weten de websites te vinden en bestellen er een vleespakket. Het aantal klanten steeg in 2016 tot meer dan 30.000. Via de sites van crowdbutching.com koop je samen met anderen (de crowd) een (deel van) een koe, kip of varken. Het dier wordt pas geslacht als al het vlees is verkocht. Zo gaat er niets van het dier verloren. Crowdbutching.com levert in heel Nederland en is sinds april 2016 met kaufnekuh.de en kaufeinschwein.de ook actief op de Duitse markt.

Reageer op dit artikel