blog

Vernieuwen

Strategie 204

Mijn eerste column van het jaar, in een prachtig vernieuwd Vleesmagazine. Een mooie ontwikkeling! Vernieuwen werkt nu eenmaal verfrissend, of het nu een al bestaand gepimpt magazine of vernieuwing van uw assortiment betreft. Maar wees eerlijk, het is soms best lastig om te blijven vernieuwen

Vernieuwen

Er is al zoveel de revue gepasseerd en de dieren grossieren nu eenmaal niet in nieuwe delen. We moeten het doen met de ons bekende delen en die op een verrassende manier onder de aandacht brengen. Wat heel inspirerend kan werken, zijn reisjes. Net nadat ik deze column ten burele heb gelegd stap ik in het vliegtuig om naar de andere kant van de wereld te reizen. Gewoon omdat ik eens met mijn eigen ogen wil zien hoe ze daar met vee en vlees omgaan. Daarbij is het verstandig het koppie af en toe leeg te maken, zeker als datzelfde koppie ruim een jaar bezig is geweest om een boek te produceren. Van de opmerking: ‘Oh, dat doe ik er wel even bij’, die ik toentertijd maakte, is weinig meer over: het was een behoorlijke klus. Maar mijn taak zit er inmiddels op en eind maart is het eindelijk zover. Vanaf dat moment ligt de Vleesbijbel smachtend in de schappen te wachten om te worden aangeschaft door alle vleesgelovigen en misschien een stuk of wat ongelovigen. Een standaardwerk dat back to basics gaat, waarin alle aspecten rondom vlees aan bod komen en ons ambacht van karkas tot aan het stukje vlees voor in de pan laat zien. Aangevuld met inspirerende vleesbereidingen.

Voor de consument, maar ook voor de diverse opleidingen is deze bijbel in mijn ogen een aanwinst. Meer kennis over vlees zorgt voor meer transparantie en waardering voor ons vak en voor onze producten. Als de consument met de Vleesbijbel onder zijn arm de slager uitdaagt, zal het niveau toenemen. De vakman stijgt naar grote hoogte en de klant profiteert daar weer van.

En wie weet worden we straks overspoeld met ‘branche erkende meesterslagers’, want die titel zit er nu daadwerkelijk aan te komen. Een prachtig initiatief, een kwalificatie die het aanzien van ons vak verbetert. Maar ook een titel die jongeren hopelijk motiveert zelf het vak in te gaan zodat ons mooie ambacht niet verloren gaat.

Reageer op dit artikel