artikel

Slager tevreden over Vleeshandel P. van den Berg

Strategie 1580

‘De kwaliteit moet zo goed zijn dat klanten ervoor omrijden’

‘Wil je in 2030 als slagerij nog bestaan? Dan moet je meer zijn dan alleen een goede slager’, zegt Berry van Kruistum uit Harskamp. Daarom heeft hij een cateringservice én hij vindt dat de producten in zijn slagerij zo goed moeten zijn dat klanten daar 15 kilometer voor om willen rijden. Hij koopt zijn vlees in bij Vleeshandel P. van den Berg. ‘Zij leveren een hoge kwaliteit en zijn flexibel. Dat is precies wat ik nodig heb.’

Slager tevreden over Vleeshandel P. van den Berg
Berry van Kruistum met zijn vrouw Ria.

Sponsored content door Vleeshandel P. van den Berg

Je kijkt je ogen uit als je de evenementen ziet die slager Berry van Kruistum uit Harskamp voor zijn klanten organiseert. Met zijn bedrijf B&G Catering Service tovert hij de ene keer een feesttent om tot een romantische trouwlocatie. Een volgende keer geeft hij een evenement weer de stoere uitstraling die past bij een motorevent. ‘Wij regelen alles van a tot z’, zegt Van Kruistum. ‘Natuurlijk besteed ik veel uit aan de partners waarmee ik al jaren samenwerk. Maar ik houd zelf het contact met de klant en zorg ervoor dat alle elementen bij elkaar passen.”

Flexibiliteit

Van Kruistum spreekt regelmatig slagers die overwegen om meer met catering te gaan doen. ‘Veel slagers beginnen er niet aan, omdat ze het vervelend vinden om ’s avonds en in het weekend te werken. Dat hoort er natuurlijk wel gewoon bij.’ Hij vertelt hen dat het tijd kost om een cateringbedrijf succesvol op te bouwen. ‘Je moet daar een beetje ingroeien. Ik doe dit nu 14 jaar. Op een gegeven moment weet je steeds beter wat je moet doen om de juiste beleving over te brengen.’
Qua inkoop werkt Berry van Kruistum samen met Vleeshandel P. van den Berg. ‘Zij zijn groot genoeg om altijd voldoende te kunnen leveren en professioneel met mij mee te denken. En ze zijn klein genoeg om de lijnen kort te houden en flexibel te zijn. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat ik op zaterdagavond om 23.00 uur nog een bestelling wil plaatsen voor de maandagochtend. Dat zijn natuurlijk uitzonderingen. Zij doen altijd hun best – ook in deze noodgevallen – om mij te leveren wat ik nodig heb. Desnoods kan ik de bestelling zelf ophalen in Dodewaard, waar zij gevestigd zijn.’

Unieke combinatie

Daarnaast wil Van Kruistum met zijn slagerij ’t Pleintje in Harskamp onderscheidend zijn. ‘De kwaliteit van mijn producten moet zo goed zijn dat mensen daar 15 kilometer voor om willen rijden. Dat betekent dat ik veel aandacht besteed aan de bereiding en dat ik eigen recepten heb die net even iets anders zijn. Het lukt me steeds beter om mijn doel te bereiken. Er zijn al mensen die helemaal vanuit Ede hier naartoe komen voor onze tomatensoep, gegrilde worst en spareribs.’
Ook in het leveren van die hoge kwaliteit vindt Van Kruistum in Vleeshandel P. van den Berg een goede partner. ‘De eigenaar Patrick van den Berg is opgegroeid op een boerderij en hij is jarenlang slager geweest. Die combinatie is uniek. Daardoor heeft hij verstand van het boerenvak en weet hij precies waar hij op moet letten bij het inkopen van vee. Bovendien kent hij het slagersvak. Hij weet exact welke kwaliteit ik wil hebben. Hij selecteert voor mij de dieren uit de Pork Best- en Beef Best-keten die aan mijn eisen voldoen. Die vakkennis zie ik terug in de kwaliteit van het vlees. Ik heb wel eens vlees ingekocht bij een andere leverancier. Maar het vlees van Vleeshandel P. van den Berg is toch steviger en voller van smaak. En de kwaliteit is altijd op orde.’

Nette boerderij

De slager uit Harskamp verwacht dat het de komende jaren belangrijker wordt om het verhaal achter het vlees beter over te brengen aan zijn klanten. ‘Op bepaalde vlakken doen we dit al goed’, zegt hij. ‘We hebben foldermateriaal van Pork Best en Beef Best in de winkel liggen en we tonen mooie, professionele filmpjes van de boerderijen waar de dieren geleefd hebben. Bovendien heb ik het geluk dat Van den Berg samenwerkt met een goede Beef Best-boer uit mijn omgeving. Tijdens de Dag van de Slager raad ik mijn klanten aan om die boerderij eens te bezoeken. Dit is een net bedrijf en de boer kan met veel passie over zijn vak vertellen. Klanten die dit bedrijf bezocht hebben, komen altijd met enthousiaste verhalen terug.’
Van Kruistum wil dat zijn medewerkers meer over het vlees gaan vertellen. Daarom brengt hij binnenkort met zijn hele team een bezoek aan Vleeshandel P. van den Berg. ‘Zij hebben een mooie belevingsruimte waar we kosteloos een avond gebruik van mogen maken. En zij hebben natuurlijk alle kennis in huis om over de herkomst te vertellen. Ik verwacht dat zo’n teamavond ons goed zal doen.’

Reageer op dit artikel