nieuws

Keurslagers openen het rookworstseizoen 2019

Slagersnieuws 274

De Keurslagers van Nederland openen deze week weer traditioneel het rookworstseizoen. De rookworst bestaat al meer dan negentig jaar en er worden er in Nederland jaarlijks zo’n 49 miljoen gegeten. Er gaat uiteraard niets boven een ambachtelijke rookworst van de slager, aldus de Vereniging van Keurslagers.

Keurslagers openen het rookworstseizoen 2019

Rookworst worden bij de Keurslager gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt. De ambachtelijke worsten worden eerst even aan gedroogd en daarna gerookt in een speciale rookkast.

Om de consument kennis te laten maken met de heerlijk ambachtelijke Keurslager rookworst trapt de Vereniging van Keurslagers het seizoen af met een 1+1 rookworstactie. Maar er is meer. Zo ontvangt de consument bij aankoop van een rookworst een speciale actievoucher. Met deze actievoucher maakt de klant kans op een geheel verzorgde stamppot party voor twintig personen.

Reageer op dit artikel