nieuws

Aftrap Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Slagersnieuws 1339

De nieuwe Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers is maandagmiddag 11 maart voor het eerst bijeen geweest. De op dit moment 20 leden tellende club gaat kennis met elkaar delen én zorgen dat ook een nieuwe generatie slagers goed opgeleid wordt.

Aftrap Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers
Voorzitter Peter van der Geest van de nieuwe Vereniging Worstmakende Ambachtelijke slagers opende de eerste bijeenkomst. Foto's: Vleesmagazine.

Dat zei voorzitter Peter van der Geest van de nieuwe vereniging bij SVO vakopleiding Food in Houten, het decor voor deze eerste sessie. De bedoeling is dat de leden zo’n 4 keer per jaar bij elkaar komen.

Expertisecentrum voor het Slagersambacht

Een belangrijke rol bij het functioneren van de vereniging is weggelegd voor het in 2017 opgerichte Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De nieuwe vereniging wordt klant van dit expertisecentrum en neemt diensten af, zoals de vakinhoudelijke ondersteuning door Paul van Trigt.  Het expertisecentrum is een onafhankelijke stichting en opgericht met als doel kennis van het slagersambacht te borgen. De stichting is een initiatief van SVO vakopleiding Food en de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Ambassadeurs

De organisatie van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht bestaat uit een bestuur, het secretariaat en uit een team van vaktechnische ambassadeurs.  ‘Die ambassadeurs worden heel belangrijk voor de nieuwe vereniging’, zei Karel van de Leest, voorzitter van het college van bestuur SVO vakopleiding Food. ‘Paul van Trigt blijft vakinhoudelijke ondersteuning bieden, maar geleidelijk moet ook een andere generatie ondernemers trainingen en workshops van Paul overnemen.’ Onder meer Dennis van Dun en William Knobbout, leden van de nieuwe vereniging, gaan tot de ambassadeurs behoren werd in Houten duidelijk.

35 leden

Bestuurslid Hans de Goeij uit Vianen maakte bekend dat het doel is om dit jaar zo’n 35 leden aan de vereniging te binden. ‘Maar niet ten koste van alles’, voegde De Goeij daar aan toe. ‘We willen geen geforceerde groei, maar vooral een gedegen basis.’ Hij meldde verder dat de contributie voor de leden van deze onafhankelijke vereniging 100 euro per maand zal bedragen. Wanneer de leden gebruik willen maken van masterclasses van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht, komen ze in aanmerking voor een korting.

Hoge kwaliteit

Vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit, hebben de negen collega-slagers de nieuwe vereniging opgericht, verklaarden ze al eerder in een persbericht. Tijdens de Slavakto 2018 heeft de vereniging zich voor het eerst gepresenteerd. Culinair entrepeneur Franklin Mijnhijmer zal de leden de komende sessies inspireren met het bereiden en presenteren van bijzondere gerechten.

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit de negen initiatiefnemers Peter van der Geest (Heemstede), Hans de Goeij (Vianen), Wout van de Veen (Ederveen), Erik Vis (Papendrecht), Arno de Best (Nieuw Bergen), Jurgen Buurman (Twello), Marinus van den Berg (Elst), Albert Post (Hoogezand) en Herman ter Weele (Oene).

Meer over de nieuwe vereniging – achtergronden en activiteiten – in het komende nummer van Vleesmagazine.

 

Reageer op dit artikel