nieuws

Prijsuitreiking Spareribs Trophy 2018

Slagersnieuws 729

Welke slager de Spareribs Trophy 2018 wint, wordt maandag 25 juni duidelijk. Dan reikt barbecue-goeroe en schrijver Jord Althuizen de Spareribs Trophy uit aan de slager met de winnende spareribs. De prijsuitreiking vindt plaats op het KNS Inspiratiecongres in Maarssen.

Prijsuitreiking Spareribs Trophy 2018
Oud-winnaar en slager Peter van den Broek, SVO-docent Rinus de Rijder en 'carnivoor' Jord Althuizen keuren de inzendingen voor de Spareribs Trophy 2018. Foto: KNS

De jury van de Spareribs Trophy, bestaande uit Jord Althuizen, de winnaar van 2017 slager Peter van den Broek uit Den Haag en onderwijsmanager Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food, keurde de inzendingen zorgvuldig.

‘Het was een hele spannende finale waarin we de tien finalisten streng hebben beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en consistentie. Maar we zijn unaniem over de winnaar’, aldus juryvoorzitter Jord Althuizen.

Het was een hele spannende finale waarin we de tien finalisten streng hebben beoordeeld

Tien finalisten

De jury selecteerde in de voorronde de volgende tien finalisten:

  • Keurslager Beverdam uit Rijssen,
  • Vleeschmeester uit Hendrik Ido Ambacht,
  • Keurslagerij Muilwijk uit Ameide,
  • Keurslagerij Koen van Vugt uit Drunen,
  • Keurslager Horst uit Epe,
  • Keurslagerij Hermanussen uit Overasselt,
  • Slagerij Beerens uit Eindhoven,
  • Keurslager Marco van Strien uit ’s-Gravenmoer,
  • Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht
  • Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort.

Prijsuitreiking tijdens Inspiratiecongres

De Spareribs Trophy is een jaarlijkse vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk. De prijsuitreiking vindt plaats op het KNS Inspiratiecongres in Maarssen.

Lees ook: Tien finalisten voor Spareribs Trophy bekendgemaakt

Lees ook: Tien finalisten voor Spareribs Trophy bekendgemaakt

Reageer op dit artikel