nieuws

Julius Jaspers maakt winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend

Slagersnieuws 225

Welke slager maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2016? Op maandag 10 oktober wordt de winnaar van deze vakwedstrijd bekendgemaakt op de VAS 2016 in Amsterdam. Tv-kok en schrijver Julius Jaspers reikt de prijzen uit aan de tien finalisten.

Julius Jaspers maakt winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend
Tv-kok en schrijver Julius Jaspers (l.), hier in actie tijdens een kookdemonstratie, maakt tijdens de VAS 2016 de winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend. Foto: Maurits van Aalst

De finalisten zijn, in willekeurige volgorde:

  • Keurslagerij Littooij, Dinteloord
  • Keurslager Ron de Kwant, Hank
  • Slagerij Verhoef, Almere Haven
  • Culinaire Slagerij Wapenaar, Vlaardingen
  • Uw Slager Wip, Hallum
  • Gildeslager Goossen, Rijssen
  • Slagerij Biesma, Opeinde
  • Slagerij Haak, Rotterdam
  • Slagerij de Jong & Vader, Strijen
  • Kwaliteitsslagerij Buth, Ooltgensplaat

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vonden een keuring en een finalekeuring plaats.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt. De juryleden waren unaniem over de eisen van een smakelijke bal: ‘Een lekkere bal heeft een mooie melange van smaken met een goede grondstof en eigen signatuur. Een ambachtelijke authentieke gehaktbal.’ Dit jaar zijn er zowel nieuwkomers als oude bekende in de finale.

Food Center

De prijsuitreiking op 10 oktober begint om 14.30 uur. De VAS 2016 wordt gehouden in het Food Center aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam, waar bezoekers van de beurs gratis kunnen parkeren. Meer informatie over de Lekkerste Bal Gehakt is te vinden op de website Knsnet.nl/lekkerste-balgehakt.

KNS

De organisatie van de vakwedstrijd is in handen van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche. Naast de Lekkerste Bal Gehakt organiseert de KNS ook de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy.

Reageer op dit artikel