nieuws

VAV divers: ‘Geslaagde en smakelijke infoavonden over natriumreductie’

Slagersnieuws 119

‘Het waren twee geslaagde avonden, waarbij de aanwezigen in een informele sfeer kennis en ervaringen met elkaar hebben kunnen delen’, zo blik VAV divers terug op twee informatieavonden en proeverijen in één die het op 12 en 19 september, in samenwerking met Jungbunzlauer en Hela Thissen, heeft gehouden. De avonden in Etten-Leur stonden in het teken van natriumreductie.

VAV divers: ‘Geslaagde en smakelijke infoavonden over natriumreductie’
Foto: VAV divers

Jungbunzlauer trapte de avond af met een presentatie over natriumreductie en de producten Sub4Salt en Sub4Salt cure. Daarna gingen de heren van Hela Thissen aan de slag in de keuken en lieten de aanwezigen allereerst grillworst en gebraden gehakt proeven waarin de producten van Sub4Salt waren verwerkt. ‘De reacties waren bijzonder positief’, aldus VAV divers. Er volgde een presentatie en proeverij met als thema ‘Franse Feestdagen’, waarbij de meest smakelijke gerechten de revue passeerden.

Vervanging van keukenzout

Sub4Salt dient ter vervanging van keukenzout en Sub4Salt cure als een zoutvervanger met natrium nitriet (0,5%). Beide vormen een gezond alternatief voor de ambachtelijke slagers en vleesindustrie: het Sub4Salt en Sub4Salt cure kan keuken- en/of nitrietzout 1:1 vervangen en het natriumgehalte met 35 procent tot 50 procent verminderen, zonder dat de functionaliteit en smaak worden aangetast.

VAV*groep

De VAV*groep vindt dat gezondere producten aanbieden aan de consument zeker extra benadrukt mag worden. Toonbankkaartjes, flyers én topkaarten zijn daarom inzetbaar om de gezonde en bewuste keuze van de versspecialist goed over te brengen aan de consument.

Reageer op dit artikel