nieuws

Slagers op ‘driesterrenmarkt’ Librije – fotoverslag

Slagersnieuws 81

De vleesleveranciers van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle hebben afgelopen weekend een goede beurt gemaakt tijdens het culinaire evenement Chefs Revolution. Slagers Gerrit ter Weele uit Oene en John van Broekhuizen uit Dalfsen stonden met een kraam op de Boerenmarkt XL.

Slagers op ‘driesterrenmarkt’ Librije – fotoverslag
ChefsRevolution

Boerenmarkt XL is onderdeel van het culinaire festival dat om de twee jaar wordt gehouden in Zwolle. De organisatie is in handen van Librije-eigenaren Jonnie en Thérèse Boer.

Ontspannen buitenprogramma

Chefs Revolution draait vooral om de presentaties en workshops van beroemde topkoks, de Boerenmarkt is het ontspannen buitenprogramma waar de leveranciers van De Librije zich mogen presenteren. Iedere leverancier van De Librije is uitgenodigd om gratis met een kraam op de markt  te staan. Een goede gelegenheid om gastronomisch Nederland kennis te laten maken met de eigen producten. Op de zondag zijn het vooral dagjesmensen, op de maandag mensen uit het vak.

Goede verkoop
Zowel Van Broekhuizen als Hans Peter Spaans van Slagerij Ter Weele spreken van een succes. ‘De mensen die hier komen hebben veel belangstelling voor onze producten’, zegt Van Broekhuizen. Dat resultaat in een goede verkoop van de worsten en andere vleesproducten in de stand, maar ook in een aantal nieuwe contacten. ‘De Librije heeft een goede naam. Als mensen zien dat je aan De Librije levert, dan zijn ze ook sneller geïnteresseerd in ons bedrijf’, zegt Spaans.

Hanos en Brandt&Levie

Naast de slagerijen Ter Weele en Van Broekhuizen stonden ook Brandt & Levie worstmakers uit Amsterdam en groothandel Hanos met vleesproducten op de markt. ‘We laten hier zien hoe je op een ambachtelijke manier wild klaarmaakt’, zegt Hanos-inkoper Nico van der Meij, te midden tussen patrijzen, eenden, duiven en een reebokje.

Reageer op dit artikel