nieuws

100-jarige Slagerij Pinckaers benoemd tot Hofleverancier

Slagersnieuws 87

Erik en Marie-Thérèse Pinckaers van Slagerij Pinckaers in Eijsden hebben 6 september het predicaat Hofleverancier ontvangen. Zij kregen het predicaat overhandigd door Theo Bovens, commissaris van de Koning in de Provincie Limburg. Het echtpaar Pinckaers opende tevens haar vernieuwde winkel én vierde het honderdjarig bestaan van de slagerij.

100-jarige Slagerij Pinckaers benoemd tot Hofleverancier

Het eeuwfeest van de slagerij en de opening van de nieuwe winkel werden gevierd met een drukbezocht ‘open huis’ voor vrienden en relaties. De uitreiking van het predicaat ‘Hofleverancier’ gaf een extra feestelijk tintje aan de dag. ‘Dat we dit predicaat hebben ontvangen, is de kroon op mijn werk, maar vooral op dat van mijn ouders’, zegt eigenaar Erik Pinckaers. Hij is de derde generatie Pinckaers aan het roer van het bedrijf. ‘Pap en mam zijn inmiddels 90 en 87 jaar, maar nog elke dag in de zaak. Ze zijn heel betrokken en ik ben dan ook heel blij dat ze deze bijzondere mijlpaal nog hebben mogen meemaken. Ik kan wel stellen dat ik mede door mijn ouders sta waar ik nu sta.’

Nieuwe indeling en uitstraling

DSC_0104Vanaf medio augustus was Slagerij Pinckaers drie weken gesloten voor een grootscheepse verbouwing: de keuken werd uitgebreid en de winkel onderging een facelift. ‘Deze is anders ingedeeld en heeft een hele andere uitstraling. Voorheen hadden we veel loze ruimte; dat is nu verleden tijd. Hierdoor oogt de winkel ruimer. Verder is het diepvriesmeubel vervangen door een zelfbedieningsmeubel, hebben we een langere toonbank en is een kruidenierskast geplaatst, waarin alle streekproducten staan uitgestald.’
De nieuwe winkel beschikt daarnaast over een apart koelmeubel voor vleeswaren. Door onder meer een wand met nostalgische foto’s en materialen als graniet en hout, heeft Pinckaers geprobeerd om de winkel een gezellige en ambachtelijke uitstraling te geven.

Catering als neventak

DSC_0136Slagerij Pinckaers probeert zich volgens Erik Pinckaers te onderscheiden met producten die in de supermarkt niet te koop zijn’. ‘Daarom maken we bijvoorbeeld alles zelf, werken we met vlees van lokale varkens- en rundveehouders en voegen we losse kruiden toe, in plaats van kant-en-klare mixen te gebruiken.’
Naast de winkelverkoop is ook catering een belangrijke pijler onder Slagerij Pinckaers; deze tak is goed voor ongeveer een vijfde deel van de totale omzet.

Lees in Vleesmagazine 9, die eind september verschijnt, een uitgebreid interview met Erik Pinckaers.

Reageer op dit artikel