nieuws

Kiers beantwoordt prangende burgervraag op Radio 2

Slagersnieuws 25

Demoslager Gertjan Kiers beantwoordde afgelopen zondag een prangende vraag van een luisteraar op Radio 2. Waarom worden ronde grillburgers ovaal in de pan?

Kiers beantwoordt prangende burgervraag op Radio 2

Gertjan Kiers weet deze vraag goed te beantwoorden in het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte. Volgens Kiers ligt de oorzaak bij het productieproces van de grillburger in de fabriek. Als de burger wordt opgedraaid in een darm, dan ontstaat er een ‘draaiing’ van het vlees. Wanneer dit gebeurt kan de burger tijdens het bakken vervormen. Maar het kan ook liggen aan de samenstelling van het vlees. De burger kan ook komen doordat de verhouding vet en mager vlees niet goed verdeelt is.

Bureau Kijk in de Vegte

Bureau Kijk in de Vegte is elke zondag van 12 tot 14 uur te beluisteren op radio 2. In het programma kunnen luisteraars vragen stellen waar ze al tijden mee rondlopen. Presentator Jeroen Kijk in de Vegte probeert de antwoorden te achterhalen bij experts. Beluister hier het fragment met Gertjan Kiers.

Reageer op dit artikel