nieuws

Slagerij Weseman in Neede sluit jaar na overname

Slagersnieuws 182

Bas Weseman van Slagerij Weseman in Neede heeft besloten zijn zaak met onmiddellijke ingang te sluiten. ‘Ik sluit vandaag voorgoed, ik stop ermee’, meldt de ondernemer zelf op de Facebookpagina van zijn bedrijf.

Slagerij Weseman in Neede sluit jaar na overname
Bas Weseman nam de zaak aan de Oudestraat in Neede exact een jaar geleden over van Slagerij Ten Hoopen. Foto: Slagerij Weseman

‘Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft, een boodschapje bij me gedaan heeft of er op één of andere manier bij betrokken was’, laat Bas Weseman zijn volgers op Facebook weten. ‘Ik ben na de vele gebeurtenissen begin dit jaar, iets in mezelf verloren wat ik de afgelopen maanden niet meer heb teruggevonden. Het geloof werd er steeds minder in, wat me vandaag heeft doen besluiten dicht te gaan. Ik begon me eigenlijk steeds meer thuis te voelen in Neede en had graag willen blijven om te verhuizen naar het andere pand, maar heb vandaag mijn conclusie getrokken en besloten heb dicht gedaan.’

Vier inbraken

Het regionale dagblad Tubantia meldt dat in de slagerij in acht maanden vier keer is ingebroken. Dat liet volgens de krant ‘diepe sporen na bij de ondernemer die afgelopen februari na de zoveelste diefstal besloot zijn zaak een dag te sluiten, omdat hij er ‘mentaal en fysiek helemaal doorheen zat’.’

Overname

Bas Weseman nam de zaak aan de Oudestraat exact een jaar geleden over van Slagerij Ten Hoopen. Het dorp op de grens van de Gelderse Achterhoek en het Overijsselse Twente beschikt door de sluiting niet langer over ambachtelijke slagerij.

Reageer op dit artikel