nieuws

Tweedaagse cursus ‘Kennismaking MVO in Food’ bij HAS Hogeschool

Slagersnieuws 34

HAS Hogeschool verzorgt een nieuwe tweedaagse cursus: ‘Kennismaking MVO in Food’. Deze start op 14 juni en wordt verzorgd in samenwerking met N&S Quality Consultants. ‘Kennismaking MVO in Food’ sluit aan op de reeds bestaande cursus ‘Quality and Business Improvement in Food’.

Tweedaagse cursus ‘Kennismaking MVO in Food’ bij HAS Hogeschool

Tijdens de proefles van ‘Quality and Business Improvement in Food’ op dinsdag 10 mei wordt aandacht besteed aan ‘Kennismaking MVO in Food’. ”En nu aan de slag met MVO. Maar hoe?’ Deze vraag komt steeds vaker bij de kwaliteitsmanager in de voedingsmiddelenindustrie terecht. Deze industrie is verantwoordelijk voor het produceren en verwerken van onze voeding’, aldus de organisatoren van de cursussen. ‘Om deze reden heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor deze branche alles te maken met verantwoord inkopen van grondstoffen, duurzame productie, gezonde voeding en voedselveiligheid. Maar waar begin je? Hoe gaan we van praten naar doen? Wat doe je als kwaliteitsmanager als je deze vragen krijgt? Deze introductiecursus is bedoeld voor kwaliteitsmanagers, KAM-coördinatoren/QESH-managers, beginnende duurzaamheidsmanagers die de opdracht hebben om MVO in de organisatie te brengen.’

Eerste stappen

Kwaliteitsmanagement in de voedingsmiddelenindustrie is in ontwikkeling. De kwaliteitsmanager houdt zich steeds meer bezig met het stimuleren van een cultuur die gericht is op samenwerking met verschillende (externe) belanghebbenden. Op die manier bekeken raken kwaliteitsmanagement en MVO elkaar nauw. Tijdens de tweedaagse introductiecursus ‘Kennismaking MVO in Food’ worden deelnemers geïnspireerd en meegenomen in wat MVO inhoudt en hoe ze dat als MVO-verantwoordelijke vorm kunnen geven. Met deze handvatten kunnen ze in hun eigen bedrijf op het gebied van MVO de eerste stappen zetten.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen belangstellenden terecht op de websites van N&S en HAS Hogeschool.

Reageer op dit artikel