nieuws

Restaurant Eet-Lokaal Europees bekerwinnaar met droge metworst

Slagersnieuws 48

Restaurant Eet-Lokaal in Zevenaar is Europees bekerwinnaar geworden met een droge metworst van de Piemontese runderen van Landgoed Huis Sevenaer. De horecagelegenheid ontving het predicaat ‘Excellent’ van de Confrérie de Chevaliers du Goute-Andouille voor het product dat het in samenwerking met slager Frans Gerritschen ontwikkelde.

Restaurant Eet-Lokaal Europees bekerwinnaar met droge metworst

‘De worst die Hubenaer heet, is een mooi voorbeeld van de kwaliteit die de Liemers te bieden heeft’, stelt Michiel Beltman van Bureau Beltman, adviseur en begeleider op het gebied van voedingsconcepten. ‘Door de samenwerking van lokale ondernemers is dit product ontstaan. De topkwaliteit van de runderen van Landgoed Huis Sevenaer, de kennis van slager Franz Gerritschen én het enthousiasme en doorzettingsvermogen van chef-kok en eigenaar, Hertzog Olivier van Restaurant Eet-Lokaal, hebben ervoor gezorgd dat het hier geen eenheidsworst betreft.’

Exclusief

De Hubenaer, die is vernoemd naar jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer, is exclusief verkrijgbaar bij Restaurant Eet-Lokaal, een restaurant dat in het Polderhuis op Landgoed Huis Sevenaer is gevestigd. De naam Eet-Lokaal is gekozen vanwege de lokale producten die men er verwerkt. Naast het vlees, betrekt het restaurant ook groenten en appels van het landgoed.

Geen vaste menukaart

Daarnaast zijn er veel topproducten van andere lokale leveranciers te proeven. Hertzog Olivier werkt zonder vaste menukaart om zo dagelijks de meest verse en verrassende gerechten te laten proeven. ‘Het voorgerecht bestaat alleen al uit twaalf kleine lokale gerechtjes’, aldus de chef-kok. ‘We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten en samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld wijnen, bieren, kazen of brood. Deze erkenning voor een eerlijk, puur en met liefde gemaakt product is heel mooi, maar een gast die blij en tevreden de deur uitloopt, is toch mooier.’

Reageer op dit artikel