nieuws

Keurslagers vieren 64e verjaardag van slavink

Slagersnieuws 49

De Keurslagers vieren op vrijdag 8 april feest. Dan staan zij stil bij de 64e verjaardag van de slavink. Natuurlijk krijgt de slavink een prominente plek in de toonbank.

Keurslagers vieren 64e verjaardag van slavink

In 1952, om precies te zijn op 8 april, combineerde Keurslager Boerwinkel uit Hilversum mals gekruid gehakt met rauw spek. Omdat deze vleescreatie lekker smaakt in combinatie met sla, kende Keurslager Spoelder dit product de naam slavink toe. Anno 2016 is de slavink niet meer weg te denken uit de Hollandse keuken.

Basis onder productontwikkeling

‘Natuurlijk zijn de Keurslagers er trots op dat dit vleesproduct binnen de vereniging is ontwikkeld’, aldus de Vereniging van Keurslagers. Na het ontstaan van de slavink richtten Keurslagers zich heel nadrukkelijk op het ontwikkelen van nieuwe, lekkere en bijzondere vleesspecialiteiten. Zo vinden de klanten elke twee weken weer een nieuwe Special in de toonbank van hun Keurslager.

Keurslager Special

‘Het stukje vlees, dat zich een Special mag noemen, is een heerlijke combinatie van vlees met vleeswaren, groente, fruit of kaas. Bovendien, en dat geldt ook voor de slavink, laten Specials zich snel en gemakkelijk bereiden. De Keurslagers bieden een ruime keuze in dit soort lekkere vleesproducten’, aldus de Vereniging van Keurslagers.

Reageer op dit artikel