nieuws

Dag van de Slager XXL 2016 met bijna driehonderd deelnemers

Slagersnieuws 47

Bij bijna driehonderd slagers in Nederland heeft van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 april voor de vierde keer de Dag van de Slager plaats . ‘Met recht de Dag van de Slager XXL’, aldus de organiserende KNS en Sovvb.

Dag van de Slager XXL 2016 met bijna driehonderd deelnemers
Afbeelding: KNS/Sovvb

Tijdens de Dag van de Slager XXL tonen de deelnemende slagers hun slagersambacht in volle glorie. Het thema van de dag is net als voorgaande jaren ‘de Kunst van de Slager’. Het atelier van de slager is geopend om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven.

‘Kunst van de Slager’

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. ‘Want wat de slager creëert, is kunst’, stelt de organisatie. ‘Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2016 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.’

Eigen programma

De deelnemende slagers hebben voor de Dag van de Slager een eigen programma ontwikkeld. de organisatie: ‘Denk hierbij aan open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, er worden diverse demonstraties gegeven zoals van het uitbenen van een half varken of runderstomp tot hoe maak je verse worst en vleeswaren, workshops, receptenwedstrijd en meer. Uiteraard kan er ook geproefd worden van de slagerslekkernijen.

Op ‘de website Dagvandeslager.nl/deelnemers zijn alle deelnemende slagers te vinden.

Caspar Bürgi

Speciaal voor de Dag van de Slager heeft de bekende televisiekok Caspar Bürgi drie recepten ontwikkeld waar vlees de hoofdrol in speelt. De recepten zijn:

  • donderdag 21 april: diamanthaas met pistache korst, gegrilde aardappelen en ratatouille
  • vrijdag 22 april: pulled porc cajun style met zoete broodjes en grapefruit-guacemole
  • zaterdag 23 april: geroosterd staartstuk met zoete groenten en green goddess dressing

KNS

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Sovvb

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, decanenmiddagen en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Reageer op dit artikel