nieuws

Jarig KNS ziet Predicaat Koninklijk bestendigd

Slagersnieuws

KNS-voorzitter Ad Bergwerff en directeur Peter Hoogenboom hebben uit handen van burgemeester van Rijswijk, M.J. Bezuijen de bestendiging ontvangen van het Predicaat Koninklijk. De overhandiging vond plaats tijdens de jubileumreceptie ter ere van het 125-jarige bestaan van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Jarig KNS ziet Predicaat Koninklijk bestendigd
KNS-voorzitter Ad Bergwerff tekent de koninklijke bestendiging onder het toeziend oog van de burgemeester van Rijkswijk (links) en KNS directeur Peter Hoogenboom. Onderin de foto het nieuwe beeldmerk/logo van de 125-jarige brancheorganisatie.

Door de bestendiging mag de KNS zich de komende 25 jaar ‘Koninklijk’ blijven noemen. ‘Dit is letterlijk en figuurlijk een kroon op 125 jaar belangenbehartiging voor de slagersbranche’, laat de KNS weten. De KNS grijpt de bestendiging aan om enkele vernieuwingen door de voeren. Eén daarvan in de naamsverandering. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie wordt veranderd in Koninklijke Nederlandse Slagers.

Nieuw logo

Na de bestendiging is het nieuwe logo onthuld door de burgemeester en Peter Hoogenboom. Vervolgens overhandigde de burgemeester de Rijswijkse slager Vrijenhoek (slagerij Vrijenhoek) en Karremans (Gildeslager Scholtens) een KNS-lidmaatschapsschild met daarop het nieuwe logo.

‘Een 125-jarig jubileum is een geschikt moment om het KNS-logo op een meer eigentijdse manier vorm te geven. Het nieuwe logo heeft een aantal belangrijke elementen. Het logo kijkt terug op de lange historie van zowel de branche als de KNS en blikt tevens vooruit door de eigentijdse typografie en vormgeving van de huisstijl. Zo staat de hakbijl en het mes als symbool voor de slagersambacht en is als zodanig voor zowel leden als de consument herkenbaar. De toevoeging ‘sinds 1891’ geeft daarnaast aan dat de branche een lange historie heeft. Het feit dat de organisatie bestendigd is met het Predicaat Koninklijk en daarmee van onbesproken bedrag is, geeft vertrouwen en betrouwbaarheid aan’, aldus de KNS.

Nieuwe logo KNS

Nieuw logo KNS

Nieuwe website

De website is het meest belangrijke digitale instrument van de KNS. Dit nieuwe ledenportaal biedt informatie over de drie pijlers van de KNS ondernemerschap, werkgeverschap en vakmanschap en de laatste actualiteiten zowel voor de branche als voor de KNS-leden in het bijzonder.

De website is niet alleen veranderd in uitstraling volgens de nieuwe huisstijl, maar ook in (mobiele) toegankelijkheid, meer aansprekende inhoud en navigatie. Door de afstemming van de inhoud op het gebruik door KNS-leden is knsnet.nl geen gewone website maar een ledenportaal.

Mijn KNS

Mijn KNS speelt een belangrijke rol in deze vernieuwde site. KNS-leden hebben een unieke code waarmee toegang geldt tot alle informatie. Van nieuwsberichten tot inhoudelijke dossiers, leden hebben exclusief toegang tot alle delen van de site. Vanuit de persoonlijke interesses kan de behoefte aan informatie worden bepaald, maatwerk dus.

Reageer op dit artikel