nieuws

Food2Future organiseert tour langs duurzame bedrijven

Slagersnieuws

Food2Future organiseert op 16 februari een inspiratietour langs vijf bedrijven die duurzaam ondernemen. Ondernemers kunnen zich hiervoor inschrijven. Food2Future is een adviesbureau uit Rheden, dat zich bezighoudt met advisering en invoering van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Food2Future organiseert tour langs duurzame bedrijven
Deborah van Zee bij het klimaatneutrale Posbank-paviljoen in Rheden. Foto: Koos Groendewold

Ondernemers die aan de slag willen met maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar worstelen met de vertaling naar de dagelijkse praktijk, kunnen zich tijdens de tour laten inspireren door de actie van andere ondernemers. Zij vertellen waarom zij kiezen voor MVO, hoe zij dit aanpakken, welke uitdagingen zij tegenkomen en wat het hen oplevert.

Deelnemende bedrijven

Bakker Tom van Otterloo uit de Steeg laat zien dat MVO ook voor kleine ondernemingen relevant en haalbaar is. Ook de Driekant in Zutphen in Zutphen wordt aangedaan. Deze bakkerij is een volledig biologisch ambachtsbedrijf met een sociaal hart.

Daarnaast worden een Rondeel-stal bezocht, koffiebrander Peeze en The LCA Centre dat is gespecialiseerd in het uitvoeren van Levens Cyclus Analyses (LCA) van verpakkingen en disposables.

Deelnemers aan de tour krijgen op deze manier een concreet beeld van MVO in de praktijk. Meer informatie over de tour en de inschrijving is te vinden op food2future.nl

Reageer op dit artikel