nieuws

Zoektocht naar Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2016

Slagersnieuws

Omroep Brabant gaat voor de twintigste keer weer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Naast bakkers en slagers, kunnen ook thuisbakkers en leerlingen meedoen.

Zoektocht naar Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2016
Archief Vleesmagazine

Op het spel staat natuurlijk de eeuwige roem maar ook de garantie op een bakkerswinkel gevuld met worstenbroodjesliefhebbers tot maanden na de uitreiking. Inschrijven kan van maandag 23 november 2015 tot en met zaterdag 9 januari 2016 via de website Omroepbrabant.nl/worstenbroodje. Daar is ook het wedstrijdreglement te vinden. De voorrondes vinden plaats op 22 en 23 februari 2016 bij Omroep Brabant.

Mystery shopper

Dit jaar gaat ook de mystery shopper weer een grote rol spelen. Elke deelnemer uit de categorie bakkers en slagers wordt bezocht door de mystery shopper. ‘Dit maakt de strijd nog spannender en eerlijker. Voorheen was het voldoende om alleen op de finaledag een topprestatie te leveren. Nu tellen dus ook de worstenbroodjes mee, die elke dag in de winkel worden verkocht’, aldus de organisatie.

Initiatiefnemers

De organisatie van de wedstrijd gebeurt in een samenwerking met Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Uitgebreid verslag

Omroep Brabant doet, net als andere jaren, weer uitgebreid verslag van de strijd met onder andere een wekelijks programma op televisie. Behalve professionele bakkers kunnen ook amateurs en leerling-bakkers zich inschrijven.

Reageer op dit artikel