nieuws

Inschrijving voor Gouden Slagersring is geopend

Slagersnieuws

De befaamde Gouden Slagersring is weer terug en inschrijven kan vanaf vandaag, vrijdag 27 november 2015 via www.goudenslagersring.nl. In 2016 wordt deze unieke vakwedstrijd, die al sinds 1953 bestaat, in een nieuw jasje gestoken. De wedstrijd wordt georganiseerd door Vleesmagazine in samenwerking met de KNS en SVO vakopleiding food. Zowel TNO als het Voedingscentrum zijn betrokken geweest bij de samenstelling van de wedstrijd.

Inschrijving voor Gouden Slagersring is geopend
Afbeelding: Vleesmagazine

Voor u als ondernemer of medewerker in de slagersbranche is deelname aan de Gouden Slagersring een prachtige kans om uw innovatieve karakter te tonen. In 2016 staat de wedstrijd in het teken van feestelijke, innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is.

Twee categorieën

De jurering van de producten vindt plaats op donderdag 10 maart 2016 bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Deelnemen kan dit jaar in twee categorieën: volwassenen en jong talent jonger dan 25 jaar. Deelnemers onder de 25 jaar mogen zelf beslissen aan welke categorie ze willen deelnemen. Deelnemers ouder dan 25 jaar zijn uitgesloten van deelname aan de jong-talentwedstrijd. Deelname is dit jaar geheel kosteloos.

Productinnovaties

Alle ingediende productinnovaties dienen vergezeld te gaan van een naam, bereidingswijze/receptuur, een ingrediëntendeclaratie en een communicatieplan. Alle producten worden beoordeeld op de volgende punten: innovatieve waarde, economische waarde en productkwaliteit. (uitwendig aanzien, geur en smaak, samenstelling en consistentie). Bij de volwassenen worden vijf producten genomineerd voor de hoofdprijs: De Gouden Slagersring. Alle genomineerden ontvangen een oorkonde en medaille. Voor het jonge talent worden drie inzendingen bekroond met een plaats in de top 3. De nummer 1 wint bovendien een trofee.

Voorzitter

Voorzitter van de wedstrijdcommissie is Paul van Trigt (voorzitter van de Broederschap). Van Trigt won zelf de Gouden Slagersring in 1997 met de Noorse zalmham en in 1991 met Ossebraad. Vleesmagazine heeft samen met de Broederschap van de Gouden Slagersring en KNS besloten de wedstrijd nieuw leven in te blazen. De uitreiking van de Gouden Slagersring heeft plaats op 4 april 2016 op evenementenlocatie De Fabrique in Utrecht, tijdens de KNS-jubileumdag (viering van het 125-jarig bestaan).

Meer informatie over de wedstrijd en inschrijven via de website Goudenslagersring.nl.

Reageer op dit artikel