nieuws

Boek vertelt verhaal achter Brandt & Levie Worstmakers

Slagersnieuws

Bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar is dinsdag 17 november ‘De Worst Story’ van Samuel Levie verschenen. Dit boek vertelt het verhaal achter Brandt & Levie Worstmakers.

Boek vertelt verhaal achter Brandt & Levie Worstmakers
Foto: Nijgh & Van Ditmar

‘De Worst Story’ vertelt het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel Levie, Geert van Wersch en Jiri Brandt), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan in verschillende Amsterdamse toprestaurants, besluiten ze zich toe te leggen op het maken van worst. De passie voor lekker en duurzaam eten, hun politieke engagement en de hechte vriendschap blijken de ideale ingrediënten voor het zeer succesvolle merk Brandt & Levie.

Recepten

Naast verhalen over de ontstaansgeschiedenis bevat De Worst Story meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst.

Samuel Levie bakte op zijn zesde zijn eerste taart en mocht vervolgens op kookles. Het was altijd zijn droom om chef te worden, maar toch voltooide hij met de nodige moeite ook een studie politicologie. Hij combineerde zijn interesse in het voedselsysteem met ondernemerschap. Samuel Levie stond aan de wieg van de Youth Food Movement en zette vanuit de filosofie dat voedsel ‘good, clean and fair’ moet zijn, Brandt & Levie op. Zijn liefde voor het varken, politiek engagement, passie voor lekker eten en de vriendschap met Jiri Brandt en Geert van Wersch bleken de ideale ingrediënten voor de Brandt & Levie-worst.

Reageer op dit artikel