nieuws

Keurslagerij Van Hest draait Lekkerste Bal Gehakt

Slagersnieuws

Keurslagerij Van Hest uit Goirle heeft de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt gewonnen. Eigenaar Paul Brands mag zich het komende jaar de beste gehaktballenslager van Nederland noemen.

Keurslagerij Van Hest draait Lekkerste Bal Gehakt

De prijs is woensdagmiddag bekendgemaakt op de laatste dag van de Slavakto in Utrecht. In de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt zijn Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank en Beerens Slagerij & Traiteur uit Best respectievelijk tweede en derde geworden. De overige zeven finalisten kregen elk een eervolle vermelding.

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de gehaktballen die de finaleronde hebben gehaald. Loftuitingen als creatief (slagersushi), rulheid, mooi rond gedraaid vielen geregeld.

Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink reikte de prijzen uit voor deze ‘lieveling uit de Hollandse keuken: de gehaktbal. Hij werd onder meer bijgestaan door de winnaar van vorig jaar: slager Marco van Strien uit ‘s Gravenmoer en SVO-docent Ruud van Gils. De jury zegt over de Lekkerste Bal: ‘Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Het moet een mooi gevormde bal zijn met een pure, eerlijke vleessmaak zonder fratsen. Deze topper heeft inderdaad een natuurlijke vleesgeur én smaak die hoort bij een authentieke gehaktbal. Een heerlijke smaak en mooi rul, een klassieker dus!’

Goed bezig

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt, omdat ze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder meer op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Paul Brands deed al eerder mee met de vakwedstrijd maar haalde niet eerder het erepodium. Een trotse Brands  zegt enthousiast: ‘Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2015 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn.’

Lekkerste Gehaktvariant

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar van Lekkerste Bal Gehakt, steeg de spanning onder de finalisten voor de Lekkerste Gehaktvariant. Slagerij Beerens uit Eindhoven behaalde de eerste prijs. Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank werd ook op dit onderdeel tweede. Vleeschhouwerij C. van den Berg uit Zetten mag met het brons naar huis.

Theo Beerens van Slagerij Theo Beerens uit Eindhoven maakte een Meatbowl, een gehaktkom gevuld met verse groenten en aardappelmousse. ‘Een gehaktvariant die meegaat met de voedingstrend van nu!’, aldus de jury.

Reageer op dit artikel