nieuws

Massale steun op social media voor korte mouwen Gertjan Kiers

Slagersnieuws

Gertjan Kiers van Fontijn Vlees en Vleeswaren zorgt met zijn korte mouwen voor een explosie aan steunbetuigingen op social media. Kiers stond begin deze week in de Telegraaf en droeg op de foto een shirt met korte mouwen.

Massale steun op social media voor korte mouwen Gertjan Kiers

Een dag later stond in diezelfde krant een ingezonden brief met ‘Kok, bedek je armen’.

Kiers reageert op zijn Facebookpagina richting de brief-schrijfster: ‘Ik ben helemaal geen kok maar een slager. En ja deze slager werkt altijd met korte mouwen. Zowel in de winter als in de zomer. Ik kan je uit ervaring vertellen dat qua hygiëne korte mouwen mijn voorkeur hebben. Snijd ik namelijk vlees met lange mouwen blijven er vaak resten op dezelfde mouwen zitten.’

Afwasbare plaatjes

Hij vervolgt: ‘Een overall 10 keer per dag in de was gooien heeft niet veel zin daarentegen mijn onderarmen een keer of 20 wassen wel. Thuis kook ik trouwens ook met korte mouwen. Toen ik namelijk een koksbuis aanschafte kon ik kiezen uit verschillende soorten en merken. De keuze uit koksbuizen met korte mouwen was zo immens groot dat ik daar zeker wel een paar dagen over gedaan hebt. By the way de plaatjes op mijn onderarm zijn niet afwasbaar en geven ook niet af op wat voor stukje vlees ook.’

#kortemouwenvoorgertjan

Onder de hashtag #kortemouwenvoorgertjan krijgt de slager steunbetuigingen uit het hele land op twitter en Facebook. Op zijn Facebookpagina plaatsen chefs, waaronder Julius Jaspers, en slagers foto’s van zichzelf met korte mouwen.

Foto uit de Telegraaf waar alles mee begon

Foto uit de Telegraaf, de aanzet voor #kortemouwenvoorgertjan

 

Reageer op dit artikel