nieuws

Voorbereidingen International Young Butchers’ Competition in volle gang

Slagersnieuws

Bij SVO vakopleiding food in Houten vindt op maandag 21 en dinsdag 22 september 2015 de International Young Butchers’ Competition plaats. De voorbereidingen voor deze internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 26 jaar om de Europese titel zijn in volle gang.

Voorbereidingen International Young Butchers’ Competition in volle gang
Het Nederlands team dat in 2015 deelnam aan de International Young Butchers’ Competition. vl.n.r. Wiebe Mulder, Kristian Grooten en Johan Augustinus. Foto: KNS

Diverse landenteams uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en Nederland, strijden tijdensInternational Young Butchers’ Competition om de Europese titel. Nederland is heel succesvol gebleken in deze wedstrijd de afgelopen jaren; de Europese titel is maar liefst vier keer op rij gewonnen.

Nederlands team

Het Nederlandse team bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder. Kristian werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Johan is werkzaam bij Slagerij Augustinus in Tiel. Wiebe werkt bij Slagerij Bouwman in Zuidwolde. Kristian volgt de opleiding Winkelslager. Johan volgt de opleiding Chef-versdetailhandel en Wiebe volgt de opleiding Slager-worstmaker.

Trainingen

De deelnemers worden door een intensief 20-daags trainingsprogramma door SVO, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS), voorbereid op de wedstrijd. Vandaag was de training bij SVO in Wageningen toegankelijk voor de pers om zo kennis te maken met het team en een beeld te schetsen van hun vorderingen. De onderdelen keukenklaar en barbecue stonden op deze trainingsdag op het programma. In totaal zijn er zes wedstrijdonderdelen.

Passie en enthousiasme

Karel de Leest, voorzitter van het college van bestuur van SVO, sprak de jonge slagers trots en met bemoedigende woorden toe en wenste hen veel succes met de voorbereidingen op het EK. Aansluitend nam KNS-voorzitter Ad Bergwerff het woord om de deelnemers te bedanken voor hun passie en enthousiasme tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd. ‘Het is natuurlijk fantastisch als op eigen bodem voor de vijfde keer de titel geprolongeerd kan worden’, aldus Bergwerff. Aansluitend zijn de werkgevers van de deelnemers in het zonnetje gezet. “Door het stimuleren van deelname en het bieden van de ruimte aan deze jonge slagers om mee te doen dragen jullie bij aan het positief imago van de slagersbranche. Daarvoor danken wij jullie oprecht.”

Wedstrijdtenue

Tijdens de trainingsdag kreeg het Nederlands team het wedstrijdtenue uitgereikt. Een professionele uitstraling is van belang bij een wedstrijd op dit niveau. De kleding is mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Buchholz, Supergarant, Tante Door, Interkring, Verstegen en uiteraard SVO vakopleiding food en de KNS.

Vertegenwoordiging

De KNS vertegenwoordigt Nederland in de International Butchers’ Confederation. De KNS wordt hierin vertegenwoordigd door voorzitter Ad Bergwerff, tevens vice-voorzitter van de IBC, en Hans Hulshof (Hoofd Beleid Ondernemerzaken).

Reageer op dit artikel