nieuws

Cikam viert 70-jarig bestaan

Slagersnieuws

Cikam bestaat 70 jaar. Citroen Kantoor Machines, zoals het bedrijf volledig heet, heeft zich in die zeven decennia gespecialiseerd in totaaloplossingen voor het adresseren van enveloppen en in de verwerking van contant geld.

Cikam viert 70-jarig bestaan
Directeur Andrew Citroen, in het midden met bloemen, omringd door medewerkers van Cikam. Foto: Cikam

Cikam (Citroen Kantoor Machines) is op 15 mei 1945 opgericht door Frederic Citroen. Werden toen door Cikam stencilmachines verkocht, in 1964 gooide zoon Eric Citroen het roer volledig om. Hij zag meer in totaaloplossingen voor het adresseren van enveloppen en in de verwerking van contant geld. Met deze visie liet hij het bedrijf groeien. Nu, zeventig jaar later en drie generaties verder, lijkt de familie Citroen een innovatieve vooruitziende blik gehad te hebben.

Drie divisies

Inmiddels bestaat het bedrijf, onder leiding van Andrew Citroen, uit drie divisies: geldverwerking, documentverwerking en etiketteren. ‘Dit lijken drie totaal verschillende takken van sport, maar er is een gemeenschappelijke deler te vinden, namelijk het versnellen van routinematige processen. Dus niet meer handmatig geld tellen, handmatig documenten verpakken of handmatig een etiket of barcode op een product aanbrengen, maar allemaal geheel automatisch. Daar doen we onze klanten en haar medewerkers een groot plezier mee’, aldus Andrew Citroen, directeur Cikam.

Familiebedrijf

Ondanks het feit dat Cikam een familiebedrijf is, worden geen belangrijke beslissingen genomen op een zondagmiddagborrel. Wel wandelt Eric Citroen nog regelmatig het bedrijf binnen met de nodige tips en adviezen. Eric Citroen vertelt: ‘Cikam is als familiebedrijf bezig met continuïteit, niet met geld verdienen. Door op de lange termijn te denken, stellen we de continuïteit van het bedrijf veilig. Dit komt ook de sfeer binnen het bedrijf ten goede. Cikam bestaat uit een leuk team van circa 45 medewerkers die dag in dag uit klaarstaan voor Cikam en haar klanten. Naast de vele jonge nieuwe medewerkers zijn dienstjaren van dertig jaar of langer niet ongewoon bij Cikam. Dat zegt toch genoeg.’

Reageer op dit artikel