nieuws

NVWA stort zich op kalkoenzaak

Slagersnieuws

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart om na te gaan of slagers structureel goedkoop kalkoenvlees als lamsvlees verkopen.

NVWA stort zich op kalkoenzaak
Archief Vleesmagazine

Aanleiding voor het onderzoek zijn volgens de voedselwaakhond twee eerdere constateringen van fraude met kalkoenvlees bij slagers. Uit een steekproef van het KRO-televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde bleek eerder deze maand dat een aantal slagers kalkoenvlees als lamsvlees verkoopt. Over de mogelijke omvang van de fraude valt volgens de NVWA nog niets te zeggen. De uitkomst van het onderzoek wordt rond de zomer verwacht.

Voorgesneden blokjes

Het team van het programma Keuringsdienst van Waarde kocht onlangs bij tien verschillende slagers lamsvlees, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan. Bij de slagers werden voorgesneden blokjes lamsvlees gekocht en werd daarna het DNA getest. Het gaat om verschillende goedkopere slagers in Den Haag. De NVWA liet na de uitzending weten graag te horen om welke slagers het gaat.

Reageer op dit artikel