nieuws

Irish Food Board geeft startschot Summer Of The Beef Lover

Slagersnieuws

De Irish Food Board heeft tijdens de Culiperslunch in De Kookfabriek in Amsterdam het startschot gegeven voor de campagne Summer Of The Beef Lover. De Ierse organisatie wil Nederlandse consumenten deze zomer zorgeloos laten genieten van rundvlees. Als voorproefje presenteerden sterrenchefs Roger Rassin en Wilco Berends hun zomerhits met grasgevoerd rundvlees.

Irish Food Board geeft startschot Summer Of The Beef Lover
Irish Food Board

De Irish Food Board houdt deze zomer diverse activiteiten rond de Summer Of The Beef Lover. Via workshops, acties op Facebook en de website Irishbeef.nl vertelt de Ierse promotieorganisatie het succesverhaal van Iers rundvlees. Ierland wil in 2016 wereldleider zijn op het gebied van duurzaam geproduceerd rundvlees en wil de consument daarmee een bewuste keuzemogelijkheid geven.

Herkomst

‘Een goed gerecht begint bij de boodschappen’, zegt chef-kok Roger Rassin van het Amstel Hotel. ‘Koop kwaliteitsvlees met een goede herkomst. Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.’

Zomers gerecht

Chef-kok Wilco Berends van restaurant De Nederlanden vult aan: ‘Bewust genieten van goed rundvlees is heel eenvoudig. Door iets minder vlees en meer groente te eten houd je je maaltijd gevarieerd en gezond. Een biefstuk, entrecote of rib-eye kan bijvoorbeeld prima in dunne plakken over het bord worden verdeeld, waardoor je aan een enkel stuk vlees voldoende hebt voor meerdere personen. De rundvleessmaak komt in dungesneden plakjes goed tot zijn recht en past op die manier perfect bij een eenvoudig te bereiden, zomers gerecht.’

Zomerhits

Speciaal voor de Summer Of The Beef Lover hebben topchefs Rassin en Berends vier zomerhits met Iers rundvlees gemaakt, zoals de beefburger en een dungesneden rundvleesvariant van de bekende vitello tonnato. De Irish Food Board: ‘Frisse en lichte zomerrecepten waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan: ideaal bij hoge temperaturen.’

Bijna 50.000 fans

Via de Facebookpagina informeert de Irish Food Board haar bijna 50.000 fans regelmatig met recepten en tips. Hier worden ook de Summer Of The Beef Lover-acties aangekondigd. Een tipje van de sluier: deze zomer zijn vouchers te winnen voor Summer Specials met Iers rundvlees bij de vijftien leden van de Chefs’ Irish Beef Club.

Supermarkten

Iers rundvlees is bij de meeste supermarkten verkrijgen. Naast runderlappen, sukade of biefstuk zijn tegenwoordig ook de gerijpte varianten rib-eye of entrecote te koop. ‘Een echte traktatie voor de rundvleesliefhebber én voldoende keuze om verantwoord te genieten van rundvlees’, aldus de Irish Food Board.

Informeren

De Irish Food Board ‘stelt genieten centraal maar wil consumenten ook vooral informeren over de herkomst van haar rundvlees. Transparantie, kwaliteit en duurzaamheid zijn niet voor niets speerpunten.’ Ierland is in 2012 met Origin Green een zeer vooruitstrevend duurzaamheidsprogramma gestart. In 2016 wil Ierland marktleider zijn op het gebied van duurzaam geproduceerd voedsel, waaronder het voor zijn economie zo belangrijke rundvlees. Aan het programma werken 75.000 boeren mee (waaronder 95 procent van de rundveehouders), die actief werken aan het terugdringen van de CO₂-uitstoot, het verbeteren van het waterverbruik en de biodiversiteit.

Reageer op dit artikel