nieuws

Slagers strijden om Spare Ribs Trophy 2015

Slagersnieuws

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) houdt ook dit jaar weer de Spare Ribs Trophy. In deze vakwedstrijd maken slagers uit wie de lekkerste spareribs bereidt. Op 23 april vindt de eerste keuring plaats bij SVO in Rijswijk. Na deze voorronde gaan de beste tien deelnemers door naar finalekeuring op 4 juni. De feestelijke uitreiking vindt plaats op 22 juni tijdens het KNS Inspiratiecongres.

Slagers strijden om Spare Ribs Trophy 2015
Slager William Hermanussen van de gelijknamige Keurslagerij William Hermanussen won vorig jaar de Spare Ribs Trophy.

Een vakkundige jury beoordeelt in de voorronde de ingezonden spareribs op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Dit jaar bestaat de jury uit culinair journalist Marcus Polman, Spare Ribs Trophy-winnaar van 2014 William Hermanussen en SVO-docent Rinus de Rijder. Marcus Polman is auteur van onder andere de bekende boeken ‘Handboek voor de perfecte steak’, ‘Het perfecte varken’ en ‘De perfecte kok’. Deze liefhebber van vlees heeft al jaren zijn eigen pr- en marketingbureau op het gebied van eten en drinken. Daarnaast is hij, samen met Jord Althuizen, initiator van The Rough Kitchen in de Foodhallen in Amsterdam. Vanaf half maart is Marcus Polman te zien in de jury van het bekende programma MasterChef Holland op SBS6.

Goede allround sparerib

Slager William Hermanussen van de gelijknamige Keurslagerij William Hermanussen won vorig jaar de Spare Ribs Trophy. ‘Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en is een mooi slagersproduct’, sprak tv-kok Julius Jaspers over de winnende spareribs. Slager Hermanussen bereikte al twee keer eerder de top 10 van de Spare Ribs Trophy.

Vaktechnologische kennis

Om de vakkundige jury te versterken is SVO-docent Rinus de Rijder toegevoegd. Door zijn vaktechnologische kennis weet Rinus de Rijder volgens de organisatie als geen ander welke ingrediënten en kwaliteiten de perfecte spareribs heeft.

Grotere naamsbekendheid

Winnaars van eerdere jaren profiteren nog lang van hun behaalde overwinning. De winnende kandidaten hebben hun bekroningen omgezet in een grotere naamsbekendheid en een flinke omzetverhoging. Vanuit de KNS krijgt de winnaar en alle andere finalisten publicitaire aandacht. Daarnaast adviseert de KNS desgewenst de deelnemers bij mediacontacten en reclamecampagnes om de behaalde resultaten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Inschrijven is mogelijk via de website Knsnet.nl/trophy.

Reageer op dit artikel