nieuws

Nederland gastland International Young Butchers’ Competition 2015

Slagersnieuws

Nederland is dit jaar, in navolging van 2009 en 2012, wederom gastland voor de International Young Butchers’ Competition. De wedstrijd vindt plaats op maandag 21 en dinsdag 22 september bij SVO vakopleiding food in Houten. Diverse landenteams, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en Nederland, strijden tijdens deze wedstrijd om de Europese titel.

Nederland gastland International Young Butchers’ Competition 2015
Vorig jaar wonnen Joey Baan en Nathan Burggraaf de Europese titel voor de vierde keer op rij.

De International Young Butchers’ Competition, een vakwedstrijd voor jonge slagers, wordt elk jaar georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC).

Nederlands team

Het Nederlandse team bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus. Kristian Grooten werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge en volgt de opleiding Winkelslager. Johan Augustinus is werkzaam bij Slagerij Augustinus in Tiel en volgt de opleiding Chef versdetailhandel. Reservekandidaat Wiebe Mulder werkt bij Slagerij Bouwman in Zuidwolde en volgt de opleiding Slager-worstmaker.

Wedstrijdonderdelen

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade (onder voorbehoud)
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met kip (onder voorbehoud)

Uitdaging

Vorig jaar wonnen Joey Baan en Nathan Burggraaf de Europese titel voor de vierde keer op rij. In de jaren daarvoor wonnen Jeroen Kroon en Tommy Kuijten (2013), Marco van der Hout en Juan Lopez (2012), Leendert van Leeuwen en Sjouke Bouma (2011). Het Nederlandse team 2015 staat voor de uitdaging om voor de vijfde achtereenvolgende keer het Europees kampioenschap te winnen.

Voorbereiding

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers intensief voor op de wedstrijd. Het team volgt een speciale 16-daagse vaktraining om zich optimaal voor te bereiden, waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

Reageer op dit artikel