nieuws

Meer dan 200 slagers doen mee aan Dag van de Slager

Slagersnieuws

Inmiddels hebben meer dan tweehonderd slagers in Nederland zich opgegeven voor de Dag van de Slager. Met diverse activiteiten zoals een open huis, een receptenwedstrijd, een proeverij, workshops, een demonstratie half varken of runderstomp uitbenen, een demonstratie worstmakerij of barbecue wordt aan de Nederlandse consument ‘De Kunst van de Slager’ getoond. De organisatie verwacht nog meer aanmeldingen voor deze bijzondere dag.

Meer dan 200 slagers doen mee aan Dag van de Slager
Dit jaar wordt ook in landelijke media op televisie en radio aandacht besteed aan de Dag van de Slager. Foto: Bert Jansen

Dit jaar wordt ook in landelijke media op televisie en radio aandacht besteed aan de Dag van de Slager om op deze manier de Nederlandse consument, jong en oud, op 16 april in de slagerij te verwelkomen. Ook is er weer de speciale krasactie voor consumenten waarmee de consument hele leuke prijzen kan winnen met als hoofdprijs een Big Green Egg L, ter beschikking gesteld door Ralph de Kok’s Barbecuepaleis. Daarnaast zijn prijzen beschikbaar gesteld door onder andere The Rough Kitchen, Marcus Polman, Fire & Food, Verstegen Spices & Sauces, Sandton en Wild Vleesch.

Thema

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. ‘Het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K’, aldus de initiatiefnemers. ‘Want wat de slager creëert, is kunst. Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt.’

Initiatief

De landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en decanenmiddagen. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Op de website Dagvandeslager.nl/deelnemers zijn alle deelnemende slagers te vinden.

Reageer op dit artikel