nieuws

Documentaire ‘Vleesverlangen’ vanaf 14 mei in filmtheaters

Slagersnieuws

De documentaire ‘Vleesverlangen’ van regisseur Marijn Frank is vanaf 14 mei in de filmtheaters te zien. In de film vraagt filmmaakster Marijn Frank zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees.

Documentaire ‘Vleesverlangen’ vanaf 14 mei in filmtheaters
Marijn Frank maakte de docu 'Vleesverlangen'.

De filmmaakster wordt heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de film gaat Marijn op zoek naar argumenten om tot een goede keuze te komen. Ze bezoekt onder meer een therapeute, een professor in verslavingskunde, een chef-kok met een voorliefde voor vlees en ze loopt stage bij een slager.

Keuringsdienst van Waarde

‘Vleesverlangen’ is de eerste lange documentaire van Marijn Frank, die in 2007 met haar afstudeerfilm ‘Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen’ de Tuschinski Award won. Frank is ook presentator van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer. ‘Vleesverlangen’ is een coproductie van IDTV Docs en NTR, met steun van CoBOFonds en Mediafonds.

Reageer op dit artikel