nieuws

Dag van de Slager 2015: bijna driehonderd deelnemers

Slagersnieuws

Bijna driehonderd slagers zich aangemeld voor deelname aan de Dag van de Slager 2015. Zij laten op donderdag 16 april de Kunst van de Slager zien, proeven en beleven met activiteiten als proeverijen, demonstraties uitbenen en workshops. ‘De Dag van de Slager zorgt er niet alleen voor dat de slagersbranche in zijn geheel in de spotlights staat bij de Nederlandse consument, maar zeker ook bij de plaatselijke consument’, aldus de KNS.

Dag van de Slager 2015: bijna driehonderd deelnemers
'De Dag van de Slager biedt slagers de kans bestaande klanten nog meer te verbinden aan de slagerij en ook om nieuwe klanten te werven', stelt de KNS. Foto: Bert Jansen

‘De Dag van de Slager biedt slagers de kans bestaande klanten nog meer te verbinden aan de slagerij en ook om nieuwe klanten te werven’, geeft de organisatie aan. ‘En dat hoeft soms niet eens heel veel tijd te kosten. Wat dacht je van een hele dag voor de winkel te demonstreren op de barbecue of mensen op straat jouw slagerskunst te laten proeven?’ Tips voor leuke activiteiten zijn te vinden op de speciale Dag van de Slager-website. ‘Een tip van ons: begin op donderdag met een paar leuke activiteiten en geef ook op zaterdag een paar leuke demonstraties in de winkel’, voegt de KNS toe.

Krasactie

Om slagers te ondersteunen heeft de organisatie naast posters ook een krasactie ontwikkeld waarmee hele leuke prijzen zijnte winnen. De hoofdprijs is dit jaar een Big Green Egg L, beschikbaar gesteld door Ralph de Kok’s Barbecue Paleis. Daarnaast nog meer dan 550 andere prijzen beschikbaar gesteld door de sponsors van de Dag van de Slager. Voor de kraskaarten geldt ‘Op is op’.

Radiospots

Om consumenten te attenderen op de Dag van de Slager worden in week 15 en 16 op de radiostations 100% NL en Radio 10 radiospots uitgezonden. ‘Ook dit jaar staat de slager in de week van 13 tot en met 16 april in de spotlights bij het RTL 4-programma Koffietijd’, aldus de KNS. ‘Van maandag tot vrijdag kookt een slager samen met chefkok Caspar Bürgi heerlijke gerechten met uiteraard vlees om de Kunst van de Slager te laten zien. Dit jaar staan barbecue, varkensvlees, biefstuk, worst maken en vleeswaren centraal.’

Reageer op dit artikel