nieuws

Assortiment Vegetarische Slager bij Albert Heijn

Slagersnieuws

De nieuwe generatie vleesvervangers van De Vegetarische Slager is vanaf deze week in 350 supermarkten van Albert Heijn verkrijgbaar. Dat meldt woordvoerder Chèr Glaser van de vleesloze traiteurszaak.

Assortiment Vegetarische Slager bij Albert Heijn
Jaap Korteweg, founder en ceo van De Vegetarische Slager is verbaasd. Foto: Herbert Wiggerman

‘Na een succesvolle proef in de AH XL-vestigingen heeft Albert Heijn besloten de producten van De Vegetarische Slager landelijk uit te rollen. Over twee weken (week 15, red.) groeit het aantal filialen dat het assortiment van de Vegetarische Slager aanbiedt tot maar liefst 824. Daarmee bereikt De Vegetarische Slager met de extra verkooppunten ruime landelijke dekking’, zegt Glaser.

Dezelfde bite

Bij de test in de XL’s ging het onder meer om kipstukjes, spekblokjes en mc2-burgers op basis van soja. De vleesvervangers hebben hetzelfde uiterlijk en dezelfde bite en structuur als vlees. Al eerder waren producten van De Vegetarische slager opgenomen in het assortiment van Coop (diepvries), Jumbo (koelvers), Ekoplaza (diepvries), Delhaize (koelvers), honderden versspecialisten, groenteboeren, delicatessenwinkels en slagers.

Tien landen

De Vegetarische Slager startte in 2010 met een winkel aan het Haagse Spui. Producten van De Vegetarische Slager worden in  totaal bij ruim 2500 verkooppunten in tien landen aangeboden: in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Finland, Portugal, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, Noorwegen en Zuid-Korea. De Vegetarische Slager heeft een diepvriesbezorgdienst in Nederland voor bestellingen in zijn webwinkel.

Reageer op dit artikel