nieuws

The Butcher en The Butcherclub ruziën over naam

Slagersnieuws

Slagerij en lunchroom The Butcherclub uit Rotterdam en hamburgerrestaurant The Butcher uit Amsterdam hebben ruzie over hun naam. De eigenaren van lunchroom The Butcherclub zijn door de rechter gesommeerd hun naam te veranderen, omdat die te veel zou lijken op die van The Butcher.

The Butcher en The Butcherclub ruziën over naam
Het logo van hamburgerrestaurant The Butcher in Amsterdam. Afbeelding: The Butcher

De strijd om hun naam te mogen behouden, geven ze niet op. De Rotterdammers gaan in hoger beroep. Dit schrijft het AD.

Maand later

The Butcherclub opende in mei 2014 zijn deuren aan de Scheepstimmermanslaan in Rotterdam. Een maand later vroeg The Butcher uit Amsterdam de naam binnen drie weken te veranderen, omdat deze hen schade zou aanrichten.

Geregistreerd

Volgens eigenaresse van The Butcherclub Ivonne van de Wiel hebben ze hun merknaam wel geregistreerd. Ons bureau heeft The Butcher over het hoofd gezien, omdat dit merk geregistreerd staat als The-Butcher (met koppelteken, red.). ‘Van die fout moeten wij nu de gevolgen dragen’, aldus Ivonne van de Wiel in het AD.

Geen middelen

Ze vervolgt: ‘Wij zijn een kleine zaak en hebben geen middelen om een proces aan te gaan dus wij wilden dit liever bespreken en er zo uitkomen.’ Ze waren zelfs bereid om hun restaurantnaam te veranderen. ‘Als The Butcher de kosten zou dragen. Maar dat wilden ze niet.’

Jurisprudentie

In december spande The Butcher een kort geding aan. ‘Tegen alle verwachtingen in, hebben we dat verloren. Toch denken we dat we een goede zaak hebben, dus we gaan in hoger beroep. Er bestaat genoeg jurisprudentie om de zaak te kunnen winnen. Overigens wemelt het in de wereld van The Butchers en soortgelijke namen.’ The Butcher wil niet reageren, aldus het AD.

Reageer op dit artikel